Oslavte výročí labelu Finger Lickin

Vydáno 30.11.2008 | autor: redakce

Oslavy desátých narozenin britské značky Finger Lickin se uskuteční 19. prosince v odsvěcené kapli Sacré Coeur v Praze za účasti Justina Rushmorea z projektu Soul of Man a Scotta Nixona.

Oslavte výročí labelu Finger Lickin Oslavte výročí labelu Finger Lickin

Justin Rushmore s parťákem Jemem Panufnikem debutovali pod hlavičkou Soul of Man už před deseti lety na kompilaci Breakthru vol. 1. V témže roce také založili label Finger Lickin, který od té doby zásadně ovlivňuje celou breakbeatovou scénu. Bez jejich singlů si své sety neumí představit například Fatboy Slim, Freestylers, Dub Pistols, Plump DJs a další.

 


Druhý vyslanec labelu Finger Lickin Scott Nixon do světa vyjíždí z francouzského světoznámého zimního střediska Chamonix. Za gramofony se pohybuje od roku 1991 a je známý radikálním funky breakbeatem. Jako profesionální snowboardista hrál na mnoha prestižních závodech po celém světě jako například Burton European Open, Quiksilver fashion shows nebo Quiksilver Air and Style.

Třetím zahraničním hostem je Čecho-Kanaďan DJ Czech, vlastním jménem Michal Kubenka, který jako třináctiletý kluk s rodiči odešel do Severní Ameriky. Za více než dvacetiletou kariéru stál na jednom pódiu s The Prodigy, Chemical Brothers, Daft Punk, Orbital, Porno for Pyros, Shamen, ale i hiphopery De La Soul, Snoop Doggem a mnoha dalšími.

www.cnfrnc.cz

zavřít