Lubomír Lipský se dal na metal

Vydáno 05.01.2009 | autor: redakce

Lubomír Lipský podpořil nové album kapely Negative Face, jejímž frontmanem je Maťej Lipský, vnuk slavného herce.

Lubomír Lipský se dal na metal Lubomír Lipský se dal na metal

Pětaosmdesátiletý komik si vystřihl novou netradiční roli. Objevil se jako jeden z protagonistů na rock-metalovém albu svého vnuka Matěje Lipského. Jeho kapela Negative Face, která se může pyšnit nominací na Anděla 2005, přichází po třech letech s novým, koncepčním albem The Garden Of Wishes. Na jeho vzniku se podíleli muzikanti z kapel od Lenky Dusilové či Davida Kollera. Producentsky pak celou desku zaštítil Maťo Mišík, syn české rockové legendy, který v minulosti spolupracoval například s Tata bojs nebo Anetou Langerovou.

Nové album The Garden Of Wishes (Zahrada přání) vypráví příběh, který posluchače zavede na záhadné místo, kde nikdy nikdo předtím nebyl. Místo tajuplného setkání, které může změnit celý váš život. Toto setkání však může uvést do pohybu věci, které se vám nemusí líbit,“ říká o svém ambiciózním projektu skladatel a zpěvák Matěj Lipský. Ten si jako jednoho z hostů pozval i svého dědu, oblíbeného herce Lubomíra Lipského, který na desce namluvil úvod k jedné z písní.

Matěj i jeho děda jsou životní klauni. Ke klaunům mají až mystický vztah. Jakoby se to s nimi táhlo rodovou linií už od středověku,“ říká producent alba Maťo Mišík. „Děda Lipský se objevil po boku Negative Face i ve svém televizním medailonku. Kluci do toho řezali takovej metal a děda tam blbnul s trubkou… bylo to opravdu milé,“ dodává Mišík. Nové album Negative Face vychází v únoru 2009 s výpravným digi-pack obalem, jehož autorem je opět Maťo Mišík.

Vydání alba je podpořeno i povedeným videoklipem, na který se můžete podívat ZDE.

zdroj: Negative Face

zavřít