Wohnout: nová deska vyjde digitálně

Vydáno 24.02.2009 | autor: PR

Nové album Wohnoutů nese název Karton veverek a jedná se o první desku domácí rockové kapely, která se objeví nejprve v digitální podobě na internetu a až poté na fyzickém nosiči.

Wohnout: nová deska vyjde digitálně Wohnout: nová deska vyjde digitálně

Karton veverek bude k mání od 1. března a fanoušci si ho budou moci exkluzivně stáhnout na hudebním portálu www.t-music.cz, a to o celý měsíc dřív, než se dostane do distribuce na klasickém CD. Na hudebním obsahu desky Karton veverek se podílel i zvukový mistr Boris Carloff, který v minulosti spolupracoval např. se skupinami Sunshine, Kryštof či Clou. Jako hosté se pak na albu objeví Jana Lota, otec bratrů Homolových Oleg a Vašek Bláha ze skupiny Divokej Bill. Úvodním singlem se stala píseň Kapela na šňůře, ke které Wohnouti natočili během Vánoc videoklip.


Tříminutová rvačka členů kapely s dalšími spřátelenými skupinami, jako jsou Clou, UDG, Tři sestry, Divokej Bill nebo Blue Effect, je zakončena společným útěkem v papírové ponorce přes pražské Vinohrady a Žižkov. „Přišel jsem na to, že když je jednoduchá hudba, musí být jednoduchý i klip,“ říká s nadsázkou jeho režisér Jakub Kohák. „Když jsem dostal kolekci nových písní, ze kterých jsem si mohl vybrat, tak mne ke Kapele na šňůře okamžitě napadl příběh. Kluci si přitom navíc mezi sebou mohli vyřídit účty.

Videoklip Kapela na šňůře bude mít premiéru 12. února na stránkách www.t-music.cz a www.stage.cz. Na televizních obrazovkách se pak poprvé objeví 26. února v rámci t-music chart na TV ÓČKO.

zdroj: T-Mobile
zavřít