Wohnout: cenu alba určí fanoušci

Vydáno 03.03.2009 | autor: PR

Wohnout právě v těchto dnech vydávají digitální cestou nové album a přicházejí na české poměry s revolučním nápadem - cenu si určí sami posluchači. Více v titulním článku REPORTU 3/09.

Wohnout: cenu alba určí fanoušci Wohnout: cenu alba určí fanoušci

Společnost T-Mobile, která 1. března vydala ve spolupráci s labelem Soundmachine nové album Wohnout s názvem Karton veverek, přišla s nápadem vyzkoušet, kolik jsou Češi ochotni zaplatit za hudbu. Nové album vychází v digitální podobě na www.t-music.cz, kde za něj fanoušci zaplatí právě takovou částku, kterou si podle nich kapela za svůj výkon zaslouží. K tomuto riskantnímu tahu se česká skupina rozhodla poprvé. Vyjít vstříc fanouškům se Wohnout snažili už od svého vzniku před třinácti lety a nyní, v době své největší slávy, pokračují například sníženým vstupným na koncerty v menších městech.


Není proto náhoda, že s možností určit si cenu, kterou jsou fanoušci za nové album ochotni zaplatit, přichází právě bratři Homolovi, Zdeněk Steiner a Jiří Zeman. Jak na tento krok budou fanoušci reagovat, si hudebníci prozatím představit neumí. „Rád bych to odhadl, ale tohle jsou u nás přeci jen neprobádané vody,“ soudí zpěvák a kytarista kapely Honza Homola a pokračuje: „Strach ale nemáme, protože i kdyby nikdo nic neposlal, máme co jíst. Navíc za námi stojí velký sponzor, bez kterého bychom tak odvážní být nemohli.

zdroj: Soundmachine
zavřít