Čeští muzikanti podpoří Tibet

Vydáno 23.03.2009 | autor: PR

Protestní a charitativní koncert na podporu Tibetu proběhne 7. dubna v pražském Lucerna Music Baru. Zahrají Visací zámek, Monika Načeva, Jiří Schmitzer a další.

Čeští muzikanti podpoří Tibet Čeští muzikanti podpoří Tibet

Tibetská kultura, náboženství, jazyk a identita dnes odumírají. Tibeťané pod nadvládou Číny upadli do takové bídy, že zažívají peklo na zemi.“ Těmito slovy před několika dny dalajláma připomněl padesáté výročí okupace jeho vlasti, ze které musel v roce 1959 odejít. Za minulého režimu bylo mnohým znemožněna umělecká tvorba či její prezentace a další bylo dokonce vězněni. Umělci činní za minulého režimu na to nezapomínají a nemlčí k dění v Tibetu.


Skupina Visací zámek podnítila protestní charitativní koncert s názvem Free Tibet 2009 a oslovila hudebníky a skupiny napříč žánry. Široká umělecká fronta se sejde a společně zahraje 7. dubna v pražském Lucerna Music baru. Vystoupí Visací zámek, Plastic People, Zuby Nehty, Monika Načeva, Jiří Schmitzer, Krásné nové stroje, Michael's Uncle, MaleeDivy, Jesus Om, Létající koberec, E!E, NVU a Nejsou vyloučena překvapení.

zdroj: AMP
zavřít