Mindless Self Indulgence v Mnichově

Vydáno 02.04.2009 | autor: redakce

Přečtěte si report z mnichovského vystoupení partičky Mindless Self Indulgence. Koncert se konal 2. února v tamní Backstage Halle.

Mindless Self Indulgence v Mnichově Mindless Self Indulgence v Mnichově

MINDLESS SELF INDULGENCE

2.2. BACKSTAGE HALLE, MNICHOV

Guten Morgen, München.

Tísnivá atmosféra dvou stovek lidí. Nedočkavost. Horda lidí tísnící se pod pódiem německého klubu vyhlíží hlavní aktéry onoho večera. Konečně se spustí úvodní melodie, na pódium přicupitá usměvavá bubenice, ukloní se a zasedne za bicí. Po chvíli se ozvou první kytarové rify písně Shut Me Up a opravdová show začíná. Na stage přiběhne zpěvák plný energie a dav naprosto rozproudí. Publikum je na dobré vlně díky německé předkapele The Big Boy a tím se naplno oddává hudbě, která nemá hranic. Čilý zpěvák si občas seskočí k zábranám, aby dovolil fanouškům si na něj sáhnout, či si dokonce zakřičet do mikrofonu. „Guten Morgen!“ zdraví se kapela s fanoušky po doznění posledních tónů první písničky. Dav křičí na pozdrav zpět.

„Sakra, vím, že tu všichni umíte anglicky, ale co kdybyste nás naučili něco z němčiny?“ za těmito slovy následuje píseň Mastermind, při které se zpěvák jako tradičně rozpláče a nebojí se dokonce si ze všech utahovat. V rychlém sledu přichází několik dalších hitů a koncert se začíná blížit do své poloviny. „Pojďte si zatančit, kdo si chce zatančit?!“ vykřikuje zpěvák Jimmy do mikrofonu při vytahování jedné dívky z publika, která měla to štěstí a opravdu si mohla zatančit s kapelou na pódiu při Never Wanted To Dance. Po písni odchází spokojená do publika, jenže na její místo se natlačila spousta dalších lidí, takže koncert může nadále pozorovat pouze z povzdálí.


Jenže to by nebyli Mindless Self Indulgence, kdyby si fanoušky nepřizvali na pomoct aspoň ještě při jedné písničce. „Ach, tyhle dívky vypadají pěkně šíleně. Pojďte za námi nahoru.“ Mává na tři Finky oblečené do dětských osušek podobajících se hasičským uniformám a dívky jsou připraveny zpívat spolu s kapelou písničku zvanou Faggot. „Inspiraci bereme všude…o našich sonzích už většinou vypovídá jejich název.“, Komentuje později Jimmy. „Just call me Mr. Modest“ při těchto slovech se zpěvák stydlivě pousmívá, jenže už v zápětí si stahuje kalhoty, aby mohl názorně ukázat kousek textu z Bomb This Track, kde stojí „Everybody kiss my ass“.

Následuje famózní zakončení koncertu největšími hity Bitches a Straight To Video, při kterých už je každý v sále vyčerpán, ale přesto převelice šťastný. Mindless Self Indulgence se s fanoušky vřele rozloučí a odjíždí vstříc dalšímu koncertu.
Mindless Self Indulgence určitě není hudba pro každého, ale jedno je zaručené. Ať se vám líbí či ne, v hlavě vám bude zpěvákův pronikavý hlas, promyšlená elektronika, dokonalé kytarové rify a agresivní bubny znít ještě dlouho.

text Martina Dostálová foto archiv

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít