Broumovská kytara zná vítěze

Vydáno 26.06.2009 | autor: PR

Soutěž Broumovská kytara 2009, jejíž finále se uskutečnilo v sobotu 20. června, zná již své vítěze. Prvenství získalo rockové instrumentální trio Petr Henych & G-bod.

Broumovská kytara zná vítěze Broumovská kytara zná vítěze

Kapela získala současně třetí místo v kategorii divácké soutěže. Petr Henych přebral ocenění z rukou hejtmana Královehradeckého kraje Lubomíra France. Současně kapela získala možnost zahrát si na festivalu Rock For People, kde vystoupí 6. července od 12:00 hodin na Radio Kiss Stage Rock For people. Petr Henych na sebe poprvé upozornil v roce 1992 v kapele John Dovanni. V průběhu let působil pak vedle nejvýraznějších osobností české hudební scény (Ladislav Křížek a Kreyson, Vilém Čok, Bára Basiková a Precedens, Petr Kolář).


V roce 2007 Petr Henych sám složil, nahrál a vydal první instrumentální album Na vlastních rukou a po krátké době založil doprovodný band tvořený basistou Martinem Hroňkem a bubeníkem Jakubem Homolou. Trio bylo pojmenováno G-bod a v jeho repertoáru je materiál z CD Na vlastních rukou, několik převzatých skladeb např. Jimiho Hendrixe nebo Joe Satrianiho. V současné době připravují materiál pro nové a zároveň první CD skupiny G-bod.

zdroj: Janamusic
zavřít