Wohnout

Vydáno 07.07.2009 | autor: redakce

Wohnout je česká hudební skupina z Prahy. Tvoří ji bratrská dvojice Jana a Matěje Homolových (oba kytara a zpěv), baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Fenek Steiner.

Skupina Wohnout vznikla v roce 1996, ale do širšího povědomí se dostala v roce 1998, kdy dělala předkapelu při turné skupiny Lucie, Žlutého psa i na koncertu amerických The Offspring v Praze. Ve stejném roce podepsala skupina smlouvu u Sony Music/Bonton a vydala první desku CunDaLla. Následovala alba Zlý noty na večeři (2000), Pedro se vrací (2002), Rande s panem Bendou (2004) a výběr rarit, které se na řadová alba nedostaly, Nevydáno (2005). V roce 2006 na podzim vydala skupina Wohnout své páté studiové album s názvem Polib si dědu, na kterém hostují i členové finské skupiny Waltari. Toto album je zajímavé tím, že nebylo natočeno v klasickém hudebním studiu, ale na samotě u lesa, v bývalém statku, předělaném na pension.

Skupina Wohnout oslavila v listopadu 2006 koncertem v Průmyslovém paláci na pražském výstavišti svou desetiletou existenci a zároveň pokřtila své poslední album. Na tomto koncertě účinkovali jako hosté mj. skupiny Tři sestry, Vypsaná fixa, Divokej Bill a další.

Diskografie

  • 1998 – Cundalla
  • 2000 – Zlý noty na večeři
  • 2002 – Pedro se vrací
  • 2004 – Rande s panem Bendou
  • 2005 – Nevydáno
  • 2006 – Polib si dědu
  • 2009 – Karton veverek

Zdroj: cs.wikipedia.org

zavřít

Při poskytování služeb na těchto stránkách nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie na těchto stránkách. Další informace naleznete zde. Rozumím