Toxique: úspěšná invaze do Francie

Vydáno 14.07.2009 | autor: redakce

Toxique sklidili nadšené reakce na francouzském hudebním festivalu Europavox a pomalu přemýšlejí, jak bude vypadat jejich první koncertní DVD. To začnou točit v září.

Toxique: úspěšná invaze do Francie Toxique: úspěšná invaze do Francie

Po velkém finále v únětickém Kravíně 22. května si kapela odstěhovala gauč se stolkem a dalšími nezbytnými proprietami na francouzský hudební festival Europavox. Přijeli, byli viděni a „vítězili“, tak by se dal stručně charakterizovat jejich hudební výlet. Sklidili velký ohlas nejen ze strany posluchačů, ale i producentů. Slovy chvály nešetřili francouzští organizátoři, kteří Toxique charakterizovali jako nejaktuálnější a neúspěšnější kapelu z české delegace. A tak Toxique hned raději pozvali na podzimní evropský festival ve švédském Stockholmu. V Belgii a Holandsku už začínají posluchači místních rádií objevovat první singl Two Sides z alba Toxique (např. Radio Pajottenland, Helmond gaat Hollands, FM Brussel).


V hlavách však už členové kapely plánují natáčení koncertního a vůbec prvního DVD. Termín je naplánován na začátek září, místo je známé a dnes již tradiční – Kravín v Úněticích. Jinak by vše mělo být velmi netradiční, avšak stále v duchu Toxique. Je nanejvýš pravděpodobné, že na něm už bude nějaká „vlaštovka“ i z plánovaného druhého CD, kterou však jejich příznivci už znají z koncertů. Následovat by mělo podzimní koncertní turné po Čechách i Moravě. 

Letní koncerty Toxique:

11.7. Bojnice, Slovensko
15.7. Óčko Music Club, Nadace Domov, Praha
17.7. Motománie, Liberec
31.7. Šterkovna Music Open, Hlučín
31.7. Mikulov
1.8. Porciunkuli, Hostinné
14.8. Rockshock, Vyškov
15.8. Mezinárodný hudobný festival, Žiar nad Hronom, Slovensko
20.8. Střelák, Praha
28.8. Valdštejnská lodžie, Jičín

zdroj: Turner foto Martin Šlajchrt

Exkluzivní reportáž z Europavoxu přináší aktuální REPORT 7-8/09.
zavřít