Strážci - Watchmen

Vydáno 20.07.2009 | autor: Filmopolis.cz

Komiks Alana Moorea Watchmen je považován za vůbec nejlepšího zástupce ve svém žánru. Natočit podle něj film proto byla obrovská výzva. Hozenou rukavici nakonec zvedl Zack Snyder, muž který si vydobyl renomé režií adaptace komiksové verze řecké historie 300: Bitva u Thermopyl.

Strážci - Watchmen Strážci - Watchmen

Vizuálně omračující styl, který zdobil i jeho předchozí hit, naordinoval i snímku Strážci-Watchmen. Přidejte k tomu temný mnohovrstevnatý příběh obývaný velmi netradičními postavami superhrdinů a najednou je tu jeden z nejzajímavějších filmů roku 2009. „Komiks asi může jen těžko něco nastartovat lépe než nález mrtvého superhrdiny. Jak se příběh pomalu odvíjí, dostáváme se čím dál hlouběji do panoptika lidí s nadpřirozenými schopnostmi a střetáváme se s realitou, která se od obecné představy o chování a myšlení superhrdinů dost liší,“ říká o svém díle Alan Moore. V úvodu nalezená mrtvola byla zaživa jistým Edwardem Blakem, který byl mezi superhrdiny známý pod přezdívkou Komediant. Evidentně násilná smrt nikoho neznepokojuje, svět má úplně jiné starosti.

Zajímavost: Strážci - Watchmen jsou jediným komiksem, který časopis Time zařadil do prestižního seznamu stovky nejlepších knížek od roku 1923 do současnosti.

Koupit DVD na Filmopolis.cz

zavřít