Trutnov festival otevřel své brány

Vydáno 21.08.2009 | autor: redakce

Ve čtvrtek 20. srpna byl zahájen další ročník festivalu Trutnov Open Air. Akce potrvá do neděle 23. srpna a za hlavní hvězdy patří Primal Scream.

Trutnov festival otevřel své brány Trutnov festival otevřel své brány

Letos je festival věnován Janu Palachovi, Janu Zajícovi, Ryszardu Siwiecovi a mistru Janu Husovi, s podtitulkem Geronimovi a všem lidem amerického Woodstocku r. 69. I pro letošní rok se navíc podařilo uhájit tradiční areál Na Bojišti. Mezi hlavní hvězdy tohoto tradičního magického setkání na konci léta patří skotští Primal Scream, přijedou také hvězdy v Čechách velmi oblíbených Soulfly a Sepultury, bratří Cavalerové, se svým projektem Cavalera Conspiracy, punkrockoví Anti-Flag či okouzlující éterická Candie Payne. Po dvou letech se na trutnovské pódium vrátí Eva Pilarová, která se v roce 2006 stala největší hvězdou festivalu a její tehdejší koncert se zařadil mezi trutnovské legendy.


Novinkou letošního ročníku je rozšíření festivalového území. Po loňském zvětšení druhé scény posunujeme hranici území ještě dále. Do nově vzniklého prostoru se stěhuje undergroundová scéna v hospodském stanu, jehož sál, výčep a prostranství bude třikrát větší a hlavně bude položeno na místě s výhledem na festivalové město, jeho náměstí a siluety hor.

zdroj: Trutnov Open Air Music Festival

zavřít