Groove Armada dokončuje nové album

Vydáno 24.08.2009 | autor: redakce

Andy Cato a Tom Findlay připravují ve studiu repertoár pro své nadcházející album Black Light. Na pražském koncertu 3. září tak zazní i nové skladby.

Groove Armada dokončuje nové album Groove Armada dokončuje nové album

Groove Armada přiveze 3. 9. na vystoupení do holešovického klubu SaSaZu nejen kompletní kapelu a slavné hity, ale také spoustu novinek spojených s novým albem Black Light. Pražský koncert navíc proběhne jen dva dny před monstrózní podívanou na Orange Warsaw Festivalu pro 70 000 lidí u našich sousedů. V jejich kalendáři zatím najdeme pro tento rok pouze tři potvrzená live vystoupení (Praha, Varšava, Manchester). Black Light má své opodstatněné místo v názvu jejich tour. Šest z deseti nových skladeb už mohlo slyšet 32 000 návštěvníku na festivalu LoveBox v Londýně, kde proběhla premiéra. Vydání alba se však trochu posunulo. Téměř jeho hotová verze doznala na poslední chvíli ještě několik změn.


Podstatná změna byla i v tom, že se rozhodli čtyři až pět skladeb nahrát ve studiu koncertním způsobem a dodat jim tak nový zvuk. Album Black Light odkazuje na kořeny jejich tvorby. Tom i Andy sami říkají, že po dvanácti letech se vrací k hudebně temnější stránce. Na albu budou navíc ke slyšení i nové vokály, o které se postarali např. Nick Littlemore z australské dvojice Empire of the Sun, Saint Saviour a Bryan Ferry z Roxy Music, který poprvé během své téměř třicetileté kariéry svolil ke spolupráci s jinými umělci. Do Prahy si Groove Armada přiveze i novou speciální vizuální show s odkazem na nové album.

zdroj: Pink Dot Ltd.
zavřít