Přijede Lydia Lunch, ďábel v sukni

Vydáno 05.10.2009 | autor: redakce

V rámci festivalu Alternativa se v pražském Divadle Archa představí 8. listopadu alternativní ikona Lydia Lunch, která do Prahy přiveze svůj nový projekt Big Sexy Noise.

Přijede Lydia Lunch, ďábel v sukni Přijede Lydia Lunch, ďábel v sukni

Zahájení letošního ročníku festivalu Alternativa bude ve znamení nedělní dekadentní party v Divadle Archa. Do Prahy se po téměř deseti letech vrací legenda newyorské scény, divoká alternativní královna Lydia Lunch. Tentokrát však se svým zbrusu novým projektem Big Sexy Noise, v němž ji nejen doprovázejí, ale jsou jí rovnocennými partnery tři čtvrtiny legendárních Gallon Drunk, pánové James Johnston (exBad Seed), Terry Edwards a Ian White. Na programu ovšem nebude jen jejich čerstvé eponymní společné album, ale také průřez obsáhlou tvorbou Lydie Lunch včetně skladeb jejích Teenage Jesus & The Jerks.


V rámci komponovaného večera vystoupí dále berlínský elektro-gothický projekt Mona Mur/En Esch a coby zástupci české scény zahrají The Ritchie Success v ojedinělém, čistě pro Alternativu přichystaném projektu společně s předním básníkem českého undergroundu a hlavní postavou seskupení DG 307 Pavlem Zajíčkem.

zdroj: Scrape Sound
zavřít