Harlem Gospel Choir uctí Jacksona

Vydáno 08.10.2009 | autor: PR

Harlem Gospel Choir se opět vrací do České republiky. V rámci svého turné, které věnovali Michaelu Jacksonovi, se v Čechách zastaví celkem čtyřikrát.

Harlem Gospel Choir uctí Jacksona Harlem Gospel Choir uctí Jacksona

Harlem Gospel Choir před 23 lety založil Allen Bailey, kterého tato idea oslovila při návštěvě oslavy na počest Dr. Martina Luthera Kinga Jr. v Cotton Clubu v Harlemu. „Složil“ sbor z nejlepších zpěváků a hudebníků z různých „černých kostelů“ v Harlemu a netrvalo dlouho, kdy si jejich umění všimli v té době již slavní zpěváci a hudebníci, a začali si Harlem Gospel Choir zvát na nahrávání desek a na svá vystoupení, ať již koncertní či televizní a rozhlasové.
Mezi jedněmi z prvních byl také letos předčasně zesnulý Michael Jackson, se kterým Harlem Gospel Choir spolupracoval na mnoha skladbách.



Jeho předčasná smrt samozřejmě zasáhla i všechny ve sboru, a proto dostalo jejich letošní světové turné podtitul „Remembering Michael Jackson“. „Chtěli bychom se důstojně rozloučit s touto obrovskou hudební legendou a představit jeho písně tak, jak jsme je zpívali s ním,“ říkají členové Harlem Gospel Choir před příjezdem do Evropy, kde kromě České republiky opět navštíví spoustu dalších zemí včetně Polska, Irska, pobaltských států, Ruska a nově také Maďarska, Bulharska a Chorvatska. Novinkou v jejich turné je Chile, kde sbor vystupuje právě nyní, a bude jí také Čína, kde vystoupí poprvé na přelomu prosince a ledna.

České turné:
31. 10. PRAHA (Kongresové centrum - společ. sál)
01. 11. OSEK (Cisterciácký klášter)
02. 11. BRNO (Janáčkovo divadlo)
04. 11. LIBEREC (Dům kultury Liberec)
05. 11. PARDUBICE (Východočeské divadlo)
06. 11. PLZEŇ (Peklo)

zdroj: 10:15
zavřít