Skindred: reggae, jak ho neznáte

Vydáno 02.11.2009 | autor: PR

Skindred, hrající fúzi metalu, punk rocku a reggae, vyjeli na turné, na němž představují aktuální album Shark Bites and Dog Fights. Na živé provedení se může těšit i Praha, kde příští rok v únoru kapela zahraje.

Skindred: reggae, jak ho neznáte Skindred: reggae, jak ho neznáte

Skindred založil ve velšském Newportu zpěvák Benji Webbe v roce 1998 poté, co ukončila činnost jeho domovská formace Dub War. V roce 2002 skupina debutovala albem Babylon, které stanulo na prvním místě v kategorii Top Reggae Albums a na pátém místě v Top Heatseekers časopisu Billboard. Následující nahrávka Roots Rock Riot, kterou skupina vydala o pět let později, obsadila v přehledu Top Heatseekers šesté místo. Sama skupina svoji tvorbu nejčastěji charakterizuje jako “ragga metal” nebo “nu-reggae”, jak občas rád před médii vtipkuje Benji Webbe.


A byl to také on, kdo přirovnání Skindred k Bad Brains komentoval slovy: “Ano, těm, kteří o reggae nic nevědí, Bad Brains připomínat můžeme. Ale je to stejné, jako by někdo, kdo absolutně nerozumí opeře, přirovnával Pavarottiho k Mario Lanzovi. Pokud máte uši v pořádku, musíte vědět, že je to blbost.” České publikum se vystoupení Skindred dočká vůbec poprvé 27. 2. 2010 v pražském Paláci Akropolis, kam skupina zavítá v rámci turné k novinkovému EP Shark Bites and Dog Fights (vydáno 21. 9. u Bieler Bros Records).

zdroj: Charm Music
zavřít