Irglová a Hansard dojímají svět

Vydáno 19.11.2009 | autor: PR

Strict Joy, novinka Markéty Irglové a Glena Hansarda, boduje jak u nás, tak ve světě. Dvojice představí nové album na turné, v jehož rámci vystoupí 1. února 2010 v Praze a o den později v Brně.

Irglová a Hansard dojímají svět Irglová a Hansard dojímají svět

Jako první přišla na trh speciální edice doplněná hodinovým DVD dokumentem a záznamem vystoupení z amerického Milwaukee spolu s CD se čtrnácti písněmi z tohoto koncertu. V americkém žebříčku prodejnosti Billboard se ihned po vydání album vyšvihlo na celkové 15. místo (5. v rockových deskách, 2. v alternativních). Také v České republice slaví deska úspěch. „Strict Joy se ihned po vydání stalo jedním z nejprodávanějších importovaných nezávislých titulů letošního roku,“ říká Michal Bureš, zástupce exkluzivního distributora pro ČR, firmy Panther.


Album si vysloužilo kladné reakce britských, irských i amerických recenzentů. Stejně pozitivní jsou i ohlasy na americké turné, které začalo 1. listopadu a zahrnuje celkem tři desítky koncertů v prestižních sálech USA a Kanady. The Philadelphia Inquirer například napsal: „Téměř každá kapela umí přinutit diváky, aby si s ní zazpívali. Ale jen málo z nich to dokáže tak, aby to ladilo. V Merriam Theater v neděli 8. listopadu to došlo ještě dál. Výzva během písně High Horses by se v běžném případě zvrhla v neposlouchatelnou kakofonii tónů, ale v případě Glena a Markéty vznikl doprovodný sbor o 1800 hlasech, který nezazpíval jedinou falešnou notu.“



Markéta Irglová a Glen Hansard pod hlavičkou The Swell Season vystoupí 1. února ve velkém sále pražské Lucerny a 2. února v brněnském Semilassu. V České republice zahájí rozsáhlé evropské turné, které zahrne 22 koncertů v prestižních sálech celkem dvanácti zemí.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít