McFerrin: don't worry, zase přijedu

Vydáno 20.11.2009 | autor: PR

Bobby McFerrin se vrací do Prahy. Se svým novým projektem VOCAbuLarieS připravuje album, které živě představí v rámci turné 22. dubna v pražském Kongresovém centru.

McFerrin: don't worry, zase přijedu McFerrin: don't worry, zase přijedu

Při své druhé návštěvě představí Bobby McFerrin zcela nový koncept vokálního umění VOCAbuLarieS, ve kterém společně s pěveckým sborem sestaveným jen pro tuto příležitost vstupuje do světa gospelu, soulu a funku, přirozeně s velkým prostorem pro improvizace. Nový koncertní projekt VOCAbuLarieS vychází z právě připravované stejnojmenné nahrávky, jež vyjde v březnu příštího roku na labelu Universal Jazz & Classics. Autorem všech skladeb nové desky je McFerrin, na některých spolupracoval se skladatelem a zpěvákem Rogerem Treecem. I při druhé pražské návštěvě vystoupí s McFerrinem domácí umělci. Společnému vystoupení s tuzemským sborem bude předcházet intenzivní příprava – posluchače tak čeká „hudební site-specific“.


Loňská sólová vystoupení Bobbyho McFerrina v Praze byla označena nejen kritikou za hudební událost roku. Pro velký zájem publika vystupoval McFerrin hned dvakrát. „Od premiéry Bobbyho McFerrina v Praze jsme registrovali nespočet žádostí o návrat tohoto fenomenálního hudebníka. Vydání jeho nové nahrávky pozvání urychlilo, Praha tak bude jedním z prvních evropských měst, kde dlouho očekávané VOCAbuLarieS zazní,“ uvádí Marek Vrabec, umělecký ředitel festivalu Struny podzimu, který stojí za opětovným pozváním McFerrina.

Podrobnosti ke koncertu, včetně hudebních ochutnávek, jsou k dispozici na webových stránkách www.bobbyvpraze.cz.

zdroj: SMART Communication
zavřít