Pavement vystoupí poprvé v Česku

Vydáno 08.12.2009 | autor: PR

Legendární indie rockeři Pavement se dali znovu dohromady a v příštím roce vyrazí na celosvětové turné, v jehož rámci zavítají 20. května do pražského Paláce Akropolis.

Pavement vystoupí poprvé v Česku Pavement vystoupí poprvé v Česku

Styl Pavement, který míchal kakofonii a pop, imitovala řada dalších undergroundových kapel v USA i Velké Británii. Jsou považováni za jednu z prvních formací, které si vydobyly úspěch bez podpory velkých vydavatelství. Tato nezávislost se stala vzorem pro podobný přístup a byla součástí jejich kultovní postavení. Skladby z dílny členů Pavement se vyznačují fragmentovanou strukturou, nečekanými erupcemi zpětných vazeb, úsečnými vokály, propracovanými, zašifrovanými texty a vzdorovitou low-fidelity.


Za dobu existence spolupracovali s řadou známých producentů. Celkem vydali pět řadových alb, které se dle mnohých publicistů staly vzorem pro nezávislý rock. Poslední Terror Twilight je z roku 1999, kdy se také rozpadli. Do Prahy přijíždějí v rámci výjimečného evropského turné, které dle webových stránek kapely „nebudou následovat další koncerty a stálý reunion.“ Vystoupení ve Velké Británii potvrzují její kultovní postavení – všechny tamější termíny byly vyprodány během několika minut. Pavement v Praze vystoupí v sestavě Mark Ibold, Scott „Spiral Stairs” Kannberg, Stephen Malkmus, Bob Nastanovich a Steve West.


zdroj: Arts Marketing
zavřít