Blue Effect zahrají dnes v lázních

Vydáno 11.12.2009 | autor: PR

V mariánskolázeňském Clubu Na Rampě vystoupí již dnes 11. prosince bigbeatoví klasici Blue Effect. Jako host se představí bluesová kapela Booger.

Blue Effect zahrají dnes v lázních Blue Effect zahrají dnes v lázních

Blue Effect se přízni posluchačů bigbeatu ale i art rocku těší nemalou řadu let. Svou první desku Meditace vydali již v roce 1970. Zajímavostí je, že její vznik provázely komplikace, vzniklé kvůli nesouhlasu tehdejšího režimu s některými texty. Pro vytvoření nové podoby, která by prošla cenzurou, bylo dokonce nutné změnit textaře, a to z Jaroslava Hutky na Zdeňka Rytíře. Po všech nepříjemnostech ale sklidila velký úspěch na mnoha koncertech po celé republice. Na některých dalších albech s kapelou Blue Effect spolupracovali význační čeští umělci, známí spíše na jazzové scéně, jako například skupina Jazz Q nebo Jazzový orchestr Českého rozhlasu.


Na své si tedy při jejich vystoupeních přijdou milovníci mnoha žánrů. Nyní se alba i koncerty Blue Effect řadí na vrcholky žebříčků a to hlavně díky oblíbenosti u posluchačů, které se jim za řadu let své působnosti podařilo získat ke stálé podpoře. Návštěvníci mariánskolázeňského koncertu se mohou těšit jak na hity ze starších alb, z nichž první vyšlo již v roce 1970, tak i na novinky z DVD Live & Live. To díky diváckým hlasům získalo prestižní první cenu v Akademii populární hudby Anděl v kategorii DVD roku 2008 a také druhé místo v anketě Žebřík.

zdroj: Club Na Rampě
zavřít