Robert Balzar Trio s Bártou v Praze

Vydáno 08.03.2010 | autor: Michal Hanisch

Ve středu 10. 3. odehraje respektované Robert Balzar Trio s Danem Bártou první letošní koncert v Praze - konkrétně v Městské knihovně od 19:30. Vstupenky jsou stále v prodeji.

Robert Balzar Trio s Bártou v Praze Robert Balzar Trio s Bártou v Praze

První společný koncert bude hned v několika ohledech nevšední. Jednak velikostí prostoru, kde trio s Danem Bártou vystoupí, jednak rovněž tím, že poprvé divákům představí několik skladeb z připravovaného a dlouho očekávaného společného alba, které vyjde na podzim letošního roku, a které podpoří velké turné po republice.

 


Dan Bárta s Robert Balzar Triem vystupuje a spolupracuje již deset let. Letošní album bude prvním společným vydaným počinem. Na posledním albu Tales, které trio ve složení Robert Balzar, Stanislav Mácha a Jiří Slavíček nahrálo s respektovaným americkým jazzovým kytaristou Johnem Abercrombiem, se Dan Bárta postaral o cover design.

Robert Balzar Trio doposud vydalo čtyři řadové desky (Travelling, Alone, Overnight a aktuální Tales). Získalo celou řadu ocenění: například za debutové album cenu Český disk roku (Český Rozhlas - Jazztest), za album Alone v roce 2000 získali ocenění Album roku a Kapela roku (Ocenění K. Velebného). Za Overnight byli nominování v roce 2005 na cenu Anděl Akademie populární hudby.

 


Dan Bárta patří k předním českým zpěvákům. 13x vyhrál v kategorii Zpěvák hudební anketu Žebřík časopisu Report (v posledním ročníku obsadil druhou pozici), 9x si odnesl Anděla za Zpěváka Akademie populární hudby. Účinkuje v kapele J.A.R. a v domovské skupině Illustratosphere, ve které členové Robert Balzar Tria tvoří rytmický základ kapely.

Vstupenky na středeční koncert můžete zakoupit například zde.

zdroj: Robert Balzar B.C.W.D - Music/foto: Michal Hanisch
zavřít