UDG: kapela roku zahraje v Brně

Vydáno 15.03.2010 | autor: redakce

V brněnském klubu Fléda vystoupí ve středu 24. března čerství držitelé ocenění Kapela roku v anketě Žebřík. UDG zahrají hlavně z nového alba Autoportrét a jako host je podpoří O5&Radeček.

UDG: kapela roku zahraje v Brně UDG: kapela roku zahraje v Brně

Kapela UDG má za sebou už dlouhou cestu. Z kdysi „nepoužitelných polobohů“ (Useless Demi Gods, původní název kapely) se stala skupina, která sice ztratila svůj božský původ, ale zato získala široké zástupy obdivovatelů. Nemluvě o jejich čerstvém vítězství v kategoriích Kapela roku a Videoklip roku (k písničce Éterická) dle ankety Žebřík 2009.


UDG
vznikli v roce 1998, ale o jejich pravém debutu a skutečném prolomení ledů můžeme mluvit až o šest let později, kdy odešli ze soutěže Coca-Cola Popstar se zlatou medailí v kapse a prvním albem téměř na dosah ruky. Po dvou albech, Ztraceni v inspiracích (2004) a Buď a Nebe (2007), přišli v minulém roce se svojí třetí studiovou deskou s názvem Autoportrét.


S novou deskou přišlo i nové turné, a tím se konečně dostáváme k jejich brněnskému koncertu, který proběhne 24. března na Flédě. Jako host vystoupí šumperská folkpopová skupina O5 a Radeček, která vstoupila do povědomí posluchačů hlavně starším hitem Praha.

zdroj: Fléda
zavřít