Nový projekt Silent Love

Vydáno 25.03.2010 | autor: PR

Silent Love je unikátní mezižánrový projekt, jehož autory a aktéry jsou zpěváci Lenka Dusilová a Xavier Baumaxa a herci Miřenka Čechová a Radim Vizváry. Všichni 4 se ve společném představení, které má premiéru 1. 4. v 19:30 Akropoli, setkávají poprvé.

Nový projekt Silent Love Nový projekt Silent Love

Nápad na realizaci společného projektu vyšel ze strany divadelního dua Miřenky Čechové a Radima Vizváryho Tantehorse (dříve Teatro Pantomissimo), jež se o podobnou formu – tvorbu divadelních klipů během koncertu – pokusili již ve spolupráci s Xavierem Baumaxou před čtyřmi lety. Tenkrát s nimi vystoupil i učitel obou herců Boris Hybner. Protože se oběma velmi líbí také tvorba Lenky Dusilové, přizvali k projektu i tuto mimořádnou zpěvačku a skladatelku.

 


Tak se na jevišti potkají dvě výrazné a na první pohled nesourodé hudební osobnosti – Xavier Baumaxa a Lenka Dusilová. „Protiklady se přitahují a pokud to hudebně platí i o nás s Lenkou, tím lépe, protože vytvoříme živou akustickou bipolární poruchu,“ říká Baumaxa a na otázku, zda bude v Silent Love převažovat hudba anebo divadlo, či zda to bude vyvážená fúze, odpovídá, že to bude chůze, chůze divadla a muziky. „Asi nejsme jediní, koho napadlo takto propojit hudbu s divadlem, nicméně nevím o nikom v Čechách, kdo takový způsob představení realizoval,“ dodává.

 


Lenka Dusilová i Xavier Baumaxa uvedou nové písně vytvořené speciálně pro tento projekt, jež zazpívají jak sólově, tak v duetech, a skupina Tantehorse k nim vytvoří pohybové příběhy. Výsledkem je originální vystoupení založené na několika elementech. Kromě nových písniček diváci nezůstanou ochuzeni ani o hity obou zpěváků. Doplněné pohybem však získají nečekaně novou atmosféru. Silent Love slibuje „pitvu různých poloh lásky, náklonností k různým barvám života a přístupů k němu, říká Dusilová a dodává, že se na setkání na jednom jevišti všichni moc těší.

Premiéra 1. 4. 2010, Palác Akropolis, Praha

Hudba: Lenka Dusilová, Xavier Baumaxa
Autorské představení: Miřenka Čechová, Radim Vizváry (Tantehorse / dříve Teatro Pantomissimo)
Lostýmy: Petra Vlachynská
Fotografie: Martin Mařák
Management: Hana Kubáčková

Více informací na www.teatropantomissimo.cz, www.lenkad.com, xavi.litvinoff.cz
Předprodej Kavárna Paláce Akropolis a sítě Ticketpro a Ticketportál. Cena vstupenky 190 Kč v předprodeji, 230 Kč v den koncertu.


Další reprízy Silent Love:

06. 04. - Trhové Sviny
12. 04. - Děčín
22. 04. - Brno
23. 04. - Olomouc
11. 05. - České Budějovice
25. 05. - Strakonice
27. 05. - Frýdek Místek
28. 05. - Nový Jičín

zdroj: Etain Promotion
zavřít