Tom Jones slaví 70 let novým albem

Vydáno 20.05.2010 | autor: PR

Tom Jones se rozhodl nadělit si ke svým 70. narozeninám desku Praise And Blame, na které přezpíval skladby svých oblíbených umělců. Došlo na coververze písní Boba Dylana nebo Johna Lee Hookera.

Tom Jones slaví 70 let novým albem Tom Jones slaví 70 let novým albem

Deska Praise And Blame přinese celkem jedenáct písní a do života ji uvádí speciální dvojsingl, který tvoří předělávka písně Johna Lee Hookera Burning Hell a coververze písně Boba Dylana What Good Am I. Kromě těchto dvou legend deska nabídne ještě například předělávky písní od Susan Werner, Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe nebo The Staple Singers. Celé album vzniklo v produkci velmi uznávaného producenta Ethana Johnse, který produkoval například alba pro Lauru Marling, Kings Of Leon, Paulu Nutini nebo Rufuse Wainwrighta.


Jeho inovátorský pohled na produkování dal starým hitům v novém kabátě Toma Jonese zajímavý rozměr. „Tahle deska je evokující kolekcí, na které se vracím ke svým kořenům. Při interpretaci těchto bluesových, gospelových a country písní jsem měl srdce na dlani a veškeré emoci na desce jsou pravé a emocionálně syrové,“ uvedl v rozhovoru ve studiu sám Jones.

Album Praise And Blame vychází 26. července.

zdroj: Universal Music
zavřít