Billy Talent: Green Day změnili hudbu

Vydáno 18.06.2010 | autor: PR

Kanadská punk-rocková kapela Billy Talent se vrátí v roli předskokanů amerických Green Day 29. června do Prahy. Jaký mají vztah ke Green Day, vylíčili v krátkém rozhovoru.

Billy Talent: Green Day změnili hudbu Billy Talent: Green Day změnili hudbu

V Praze to bude poprvé, co vystoupíte jako předskokani Green Day nebo už jste spolu někdy hráli?
Ne, tohle bude úplně poprvé a děsně se na to těšíme! Green Day utvářeli a změnili světovou hudbu, jsme jejich velkými fanoušky. Jako muzikanty je velmi respektujeme.

Co se ti na Green Day líbí, pokud něco? Co máš na jejich muzice nejradši?  
Zbožňuju album Kerplunk… z něj úplně čiší, jak geniální byli už za mlada… Billy Joe je jedním z nejtalentovanějších hudebníků vůbec co do rockových melodií.


Jaký je tvůj vztah ke Green Day? Poslouchal jsi je, když jste s Billy Talent začínali, nebo je dokonce posloucháš i teď?
Někdy v teenagerovském věku jsem slyšel album Dookie a strašně se mi líbilo... Pak jsem je viděl na živo hrát v jednom malým baru společně s Pansy Division, to bylo v roce 1995, a musím říct, že to byl jeden z nejzábavnějších koncertů, co jsem kdy vůbec viděl.

Vaše pražské vystoupení bude relativně krátké – co budete hrát? Nějaké covery od Green Day? :-)
Ne, ne, žádné covery od Green Day, to by bylo dost divný... haha... Ještě tak úplně nevíme, co přesně budeme hrát, v každým případě to ale bude hodně dobrý!

Na čem teď pracujete? Je v plánu nové album nebo turné?
Momentálně jsme celý léto na turné. Až se v září vrátíme domů, začneme pracovat na novém albu.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít