Gaslight Anthem poprvé v Praze

Vydáno 23.06.2010 | autor: PR

Americká punk rocková kapela Gaslight Anthem zahraje 16. srpna vůbec poprvé v České republice. Vystoupí v KC Vltavská v rámci turné k desce American Slang.

Gaslight Anthem poprvé v Praze Gaslight Anthem poprvé v Praze

Praha tak bude moci „na vlastní kůži“ zažít, proč jsou zváni na velké a prestižní festivaly (například Reading, Leeds či Frequency) a proč se o nich hovoří jako o velkém objevu světové hudební scény. Zvuk této čtveřice, která hraje ve složení Brian Fallon – zpěv, kytara, Alex Levine – baskytara, Ben Horowitz – bubny a Alex Rosamilia – kytara, bývá díky romantickému náboji přirovnáván ke Springsteenovi 70. let (například New York Times), i když s punkovým a rockovým nádechem.


Inspiraci tímto hudebníkem přiznává i sám zpěvák Brian Fallon: „Žijeme kousek od něj a občas na sebe náhodou narazíme v nějakém baru. Je to moc příjemný chlapík a je úplně normální.“ Kromě Springsteena Fallon ke svým vzorům řadí Toma Waitse a Boba Dylana. I jméno kapely souvisí s klubem, kde kdysi Dylan a další písničkáři hráli. The Gaslight Anthem pochází z města New Brunswick v New Jersey, kde její členové dali dohromady v roce 2005. K jejich nejznámějším písním patří Boomboxes and Dictionaries, I'da Called You Woody, Joe, The '59 Sound, Old White Lincoln nebo Miles Davis & the Cool.



zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít