Na Valníku zahraje přes 50 kapel

Vydáno 28.07.2010 | autor: redakce

Jedenáctý ročník slánského rockového open air festivalu Rock na Valníku Made in Gambrinus proběhne tradičně poslední prázdninový víkend ve Slaném. Na dvou scénách zahraje více jak 50 kapel.

Na Valníku zahraje přes 50 kapel Na Valníku zahraje přes 50 kapel

Festival se bude, jako již několik let, konat jako akce třídenní. Začíná už ve čtvrtek 26. srpna v dopoledních hodinách a bude pokračovat až do soboty 28. srpna. Stejně jako vloni i letos budou fungovat dvě scény. Na Gambrinus stage a Toi Toi stage pak vystoupí během již zmíněných tří dnů víc jak 50 vystupujících kapel. Návštěvníci letošního Rocku na valníku Made in Gambrinus No.11 mohou očekávat v krásném komfortním areálu slánského „letňáku“ tradiční dostatek stánků s běžným občerstvením s hojností jídla i pití včetně barů s míchanými nápoji, ale i stánků s distribucí hudebních nosičů i textilu, bižuterie apod.

A co tedy letos na 11.ročníku Rocku na valníku Made in Gambrinus uslyšíte a kdo bude patřit mezi jeho hlavní taháky? Už ve čtvrtek vystoupí jedna z hlavních hvězd festivalu skupina Olympic. Také největší česká punková legenda Visací zámek zahraje už první festivalový den. Tahákem bude rovněž zcela jistě vystoupení dalších veteránů – pražských crossoverových Jolly Joker & PBU, dále pak známých neopunkových Jaksi taksi, jimž budou sekundovat úspěšní domácí punkrockeři Totální nasazení nebo jejich slánští folkrockoví kolegové Deratizéři.


Páteční večer bude žánrově opravdu hodně pestrý. Ve znamení ska music se ponese vystoupení špičky českého ska – úspěšných pražských Fast Food Orchestra, ve stylu reagge se představí domácí objev Rastafidli Orkestra. Rockery jistě potěší známá spřízněná dvojice Alkehol a Harlej, pro milovníky tvrdší hudby zahrají X-Core, Satisfucktion a Projekt Parabelum. Punkeři určitě uvítají tolik žádané SPS, populární slovenský Konflikt nebo další punkovou legendu, pražský Plexis. I poslední festivalový den naváže na páteční žánrovou pestrost.

V rytmu ska zahraje nejen populární plzeňský orchestr Tleskač, ale i mladí Prague Conspiracy. Ze zahraničních skupin přivítáme italské neopunkery Killjoy a slovenské rockery Sitňan. Pro příznivce punk-rocku vystoupí přední kapely české punkrockové scény – pardubický Volant, královohradečtí N.V.Ú., ústecká Houba, domažlická Zvláštňý škola. Rock´n´roll zazní v podání zpívajícího právníka Petra Pečeného a jeho skupiny Doctor P.P. a také pražského show bandu Caktus, který celý festival v sobotu po půlnoci uzavírá. Kromě výše zmíněných souborů jich během tří festivalových dní na dvou scénách vystoupí víc jak padesát.

zdroj: www.valnik.cz
zavřít