Lety mimo vysílají Výběro_of_ku

Vydáno 18.09.2010 | autor: PR

Lety mimo vydají po pěti řadových CD výběrové album. Obsahovat bude hned 2 placky – elektrickou a akustickou. Hosté? Wohnout, Niceland, Xavier Baumaxa, Divokej Bill, Vypsaná Fixa!

Lety mimo vysílají Výběro_of_ku Lety mimo vysílají Výběro_of_ku

Hlavním impulsem k natočení nových verzí písní byly akustické koncerty, na kterých Lety mimo hráli svoje písničky v netradičních aranžích a hlavně bez elektriky a samplů, které jinak hojně využívají. Písně tak dostaly naprosto odlišný a zajímavý náboj, který spousta lidí zaujal. Proto také Lety mimo zaznamenali unplugged verze svých songů na CD. A aby byla možnost je porovnat s originálními nahrávkami, přikládají ještě druhé CD s původními verzemi.

 

 

Na desce se objeví i řada hostů z kapel Wohnout, Divokej Bill, Vypsaná Fixa, Xavier Baumaxa, Niceland a také spousta akustických nástrojů pro Lety ne zcela typické – smyčce, dechy, kontrabas, banjo, piano atd. 


„Bavila nás především prvotní reakce našich fanoušků na staré pecky v novém podání na unplugged koncertech. A v podstatě totéž očekáváme od akustických verzí zachycených na CD. Mají překvapit jiným pojetím skladby a to nejen tím, že je to akusticky, ale především jinou aranží a nástroji, které nejsou zcela běžné pro tento styl hudby. Zároveň byl výběr skladeb retrospektivní a vybrali je sami fanoušci v anketě na webu,“ prozradil kytarista Cvanc.

 



Křest desky proběhne 22.11.2010 v pražském klubu Roxy.

Více informací na www.letymimo.com.

Zdroj: EMI

zavřít