Public Enemy budou v ČR vzpomínat

Vydáno 14.10.2010 | autor: PR

Public Enemy slaví 20 let od vydání alba Fear of a Black Planet, které bylo v Americe dokonce prohlášeno za národní bohatství. Chuck D a Flavor Flav proto v Praze postaví svůj koncert hlavně na písních z této desky.

Public Enemy budou v ČR vzpomínat Public Enemy budou v ČR vzpomínat

Album vyšlo před 20 lety (v roce 1990) a bylo označeno jako jedno z nejlepších a nejdůležitějších nejen v žánru hip hopu. V prvním týdnu se ho tehdy prodalo přes milión kopií a nakonec dosáhlo na platinové ocenění. Deska obsahuje skladby jako Power to the People, Brothers Gonna Work It Out, 911 Is a Joke či Welcome to the Terrordome.


Vedle komerčního úspěchu ji ocenili i kritici, například časopis Rolling Stone zařadil Fear of a Black Planet na seznam 500 nejlepších alb všech dob, byla nominována na Grammy a například Kongresová knihovna ji dala na seznam nahrávek, které představují „národní bohatství“. Texty obsahují silnou kritiku sociálních problémů, které trápily afroamerickou komunitu, rasismu většinové společnosti, mocenských poměrů a politiky. Písně se staly pro mnoho lidí způsobem vyjádření sebevědomí Afroameričanů.



Public Enemy v současné době kromě turné k 20. výročí alba vydávají set box s nahrávkami, DVD, remixy, tričkem a dalšími věcmi pro fanoušky, který je dostupný přes jejich stránky. Frontman Chuck D minulý měsíc také vydal digitálně sólovou desku dostupnou na iTunes, založil web www.hiphopgods.com a pokračuje v provozování digitálního labelu www.slamjamz.com.

zdroj: Artsmarketing.cz

mp
zavřít