Pohoda bude opět pestrá

Vydáno 26.12.2010 | autor: PR

Nabídka letního festivalu Pohoda bude opět různorodá, po interpretech ze scény world music, punku a elektra jsou dalšími potvrzenými vystupujícími: zpěvačky Florrie a Ofrin, hip hopoví Prago Union, punkově-hip hopový Molotov a další.

Pohoda bude opět pestrá Pohoda bude opět pestrá

"O kapelu Molotov jsme se snažili už dávno a jsme rádi, že na Bažant Pohodě vystoupí na příští rok," říká ředitel festivalu Michal Kaščák o skupině, která se doma v Mexiku i v celé Latinské Americe za patnáct let své existence stala kultovní záležitostí a často je označována i za latinskoamerickou odpověď na Rage Against The Machine. Mísí punk s alternativním rockem, rapový projev s více či méně normálním zpěvem, angažovaná texty s vtipem, španělštinu s angličtinou. A to vše s neuvěřitelným drivem a energií.

Energii sálá i tvorba pražského hip hopového dua Prago Union, které je díky výborným textům a netradičním hudebním nápadům označováno za to nejlepší na české scéně tohoto žánru. Lídrem Prago Union je raper Kato, který kdysi účinkoval v komerčně úspěšném projektu Chaozz. Druhý, aktuální album s názvem Dezorient Express je podle médií hip hopovým albem tohoto roku na československé scéně.


Z Čech přijede do Trenčína i experimentální dvojice Dva. Svůj styl nazvali folklór neexistujících národů, zpívají v jazyce, který si sami vymysleli. Pověst v jejich případě mluví o skvělé živé show oscilující mezi koncertem a kabaretem.


Velkou zábavu mohou návštěvníci Bažant Pohody očekávat i od skupiny Las Balkanieras. Tři dámy původem z Chorvatska, Bosny a Ruska dokáží nejen vařit, prát a uklízet, ale i tančit, zpívat a skládat hity. Svou hudbu nazývají jako Balkan power pop, ale ovlivněny jsou i dancehall, folkem a elektronikou, přičemž nezapomínají ani na hudební bohatství svých zemí.

Mezi účinkujícími přibyly i projekty dvou šarmantních dam: Angličanky Florrie Arnold a Ofri Brin z Izraele. Florrie je britskou tiskem označována za pop hvězdu budoucnosti. Píše si hudbu i texty, hraje na bubnech i na kytaru, zpívá a ještě i dobře vypadá. Rodačka z Bristolu již v devatenácti pracovala pro produkční dům Xenomania, a jako bubenice se podílela na nahrávkách Pet Shop Boys či Kylie Minogue. V současnosti spolupracuje s producentem Fredem Falkeom, a i když své skladby nabízí zdarma na svém webu, zájem o ně projevil i známý francouzský label Kitsune. Ofri Brin, vystupující pod značkou Ofrin, zase balancuje na pomezí elektro jazzu a avantgardního popu. Ofrin mísí nostalgii se současností a něhu s vášní. Její koncerty mají zasněně atmosféru s divokým temperamentem.

Zdroj: Pohodafestival.sk

DM
zavřít