PERFEKTUM, PRESENT, FUTURUM

Vydáno 21.01.2008 | autor: redakce

V tomto vydání REPORTU vám máme dost co říct v čase minulém, přítomném i budoucím.

Zkraje roku se sluší hodnotit a bilancovat uplynulou sezónu, a naši redaktoři tak činí prostřednictvím svých tipů, poskládaných do kategorií Žebříku. Další formu rekapitulace představuje CD Soundczech – Best Of a za minulostí (byť nedávnou) se ohlížíme i v několika reportážích…

Pohled do zpětného zrcátka však chceme hlavně od vás, protože Žebřík je vaší, čtenářskou anketou. Byla to trochu sázka do loterie změnit zavedený, ale už přece jen ohraný a fádní způsob hlasování. O to víc nás těší vysoká účast, v jaké jste vstoupili do 1. kola. Výsledky v tuto chvíli samozřejmě ještě neznáme, dozvíme se je 1. února na iREPORT.cz. Do té doby máte stále ještě možnost rozhodovat o tom, kdo (nebo co) se objeví v nominacích. Jak vyčtete z pravidel na str. 20 nebo na zmíněném webu, své favority pak budete moci ve 2. kole vybírat z pěti nominovaných v každé z jedenácti kategorií. Dlužno dodat, že slosovány o hodnotné ceny budou hlasy v obou anketních kolech.

Zbylý obsah časopisu však věnujeme pohledu vpřed! Na prognostika si zahrál Karel Veselý ve svém obsáhlém zamyšlení o budoucnosti hudebního průmyslu, o úloze internetu při vydávání a distribuci hudby a doplnil je o nejočekávanější alba 2008.

S tímto tématem do jisté míry souvisí náš další ediční počin – vedle retrospektivní kompilace vám servírujeme jako vůbec první česko-slovenský hudební časopis regulérní řadové album, které nevyjde jinak než právě jako příloha tohoto čísla. Je sympatické, že tento primát připadl nadějné a přitom dostatečně zkušené kapele Matahari. Držme palce, ať jí nezvykle šířená nahrávka získá co nejvíc příznivců.

Určitě však nezůstane jen u Matahari, už teď víme o dalších (a ne ledajakých) kandidátech, kteří vám chtějí tímto způsobem představit svou nejnovější muziku.

Máte se na co těšit. Příjemné čtení i poslech a pokud jste to už neudělali, nezapomeňte podpořit své koně v Žebříku!

Jarda Hudec, vydavatel

PERFEKTUM,  PRESENT, FUTURUM PERFEKTUM, PRESENT, FUTURUM

zavřít