FESTIVALENCE

Vydáno 27.06.2008 | autor: redakce

Festivalná většina z nás osedlá festivalacha nebo nastartuje festiválec, zapřáhne festivalník a vyrazí do prázdninové festiválky. Tomu všemu by měla předcházet důkladná festivalidace, abychom došli ke správné festivaluaci našich finančních možností. Další nezbytností je prověření festivalidity vstupenek, k čemuž nám pochopitelně nejlépe poslouží festivalidátory.

Na místě pak musíme počítat s každoroční festivalorizací cen, panečku, teď by se hodil pořádný festivaloun zlata nebo aspoň tvrdé festivaluty. Přelézat festiwall ve snaze vyhnout se placení bych ale nedoporučoval.

No a pak už stačí jen festivalit oči, smotnout festiváleček, s chutí si zaskákat na festivalčík nebo přebíhat od pódia k pódiu ve snaze zjistit, která kapela bude zrovna nejvíc festiválet.

V době otravných zvukovek nebo v touze po soukromí a klidu se dá zajít do nedalekého festiwaldu, nebo seběhnout do festivalley a oddat se festiválení na trávě.

Ať už zamíříte do festivalmezu, do festivaldifiemme, do festivalencie, případně mezi festivalóny, všude potkáte tisíce festivalerií a festivaldů a spoustu dalších festiválečníků, co jsou ochotni nechat se víkend co víkend festiválcovat až do úmoru. K seznámení s nimi využijte svých festivalenčních schopností a nenechte se odradit tím, že vám někteří nemotorně festivalící se jedinci, zřejmě v důsledku jejich neutuchajícího festiválčení, přijdou trochu festivadní.

Teprve až se nám začne stýskat po domácí festiválendě, což nebude dřív než v září, dáme festivalům definitivní festivale. V rámci pofestivalové léčby si necháme předepsat festivaletol a oddáme se tělu prospěšné festivaleologii.

Jarda Hudec, festovatel

FESTIVALENCE FESTIVALENCE

zavřít