Intro: Festivaly v Reportu

Vydáno 29.04.2009 | autor: redakce

Téma, bez kterého se festivalové národy Čechů a Slováků neobejdou, je po tři čtvrtě roce znovu aktuální! Jednomu superfesťáku jsme se vlastně věnovali už minule, kdy jsme vydali retrospektivní DVD z legendárního Montreux, mimochodem, díky za vřelé ohlasy na tento hvězdami nabitý výběr… Nadcházející sezónu pod širým nebem však zahajuje právě teď. A to jak nezbytným přehledem chystaných open airů a různými redakčními odkazy, tak i formou z nejatraktivnějších – filmovou.

Jistě se shodneme, že k nejsympatičtějším fesťákům na našem území patří O2 Sázava fest. Díky tomu, že pořadatelé jeho historii pečlivě dokumentují, zkompilovali jsme audiovizuální materiály z posledních (a dlužno dodat, že nejvydařenějších) tří ročníků a výsledkem je příloha tohoto čísla. Na ploše více než dvou hodin jsou zaznamenány formou půlhodinových filmů, ukázek z loňských koncertů na hlavní stagi a doplňují je ještě videoklipy pravidelných účastníků sázavského, resp. kácovského matiné. Do konce července, kdy vypukne devátý ročník, ještě času dost, ale už teď můžete z obrazovky nasát jeho prosluněnou atmosféru a nechat se pozvat do míst, kam letos zavítá třeba i takový střelec, jakým je Moby.

S blížícím se létem bude pochopitelně v REPORTU přibývat i množství souvisejících témat. Každoročním avízem tuzemským festů bývá CD kompilace, kam zařazujeme jejich zahraniční headlinery. Tu najdete 1. července u R 7-8/09 a pokud dobře počítám, půjde o náš pátý sampler tohoto druhu, kterým doplňujeme prázdninové dvojčíslo.

Celkově jsme vydali asi tucet tématických CD nebo DVD, mezi nimiž nechybí „speciály“ Rock for People, Trutnov Open Air, Semtex Culture, Hradhouse ad. Pokud vás to zajímá víc, mrkněte do archivu starších čísel nebo shopu na iREPORT.cz.

Jarda Hudec, vydavatel

Intro: Festivaly v Reportu Intro: Festivaly v Reportu

zavřít