Q-Bert: mistr DJ přijede do Prahy ukázat svůj kouzelný gramofon

Vydáno 20.02.2011 | autor: PR


DJ Q-Bert, ikona světového DJingu a držitel několika titulů DMC, přijede 3. dubna do pražského Lucerna Music Baru.

Q-Bert: mistr DJ přijede do Prahy ukázat svůj kouzelný gramofon Q-Bert: mistr DJ přijede do Prahy ukázat svůj kouzelný gramofon

q-bert_titulkaQ-Bert: nejlepší DJ na světěKdyby se scratch dokázal zhmotnit, měl by kšiltovku na stranu, výraz a nadšení patnáctiletého kluka, na sobě dres Invisibl Skratch Piklz a místo čísla obrovské Q.

Q-Bert je Jimi Hendrix gramofonů, startoval celé turnablism hnutí. Q-Bert drtil konkurenci tak, že po čtyřech světových titulech v řadě mu organizace DMC zakázala se soutěže dál účastnit, protože se nemohla dívat, jak se vedle něho ostatní znemožňují v roli trapného komparsu jasného šampióna.

Q-Bert vymyslel techniku hamster s "obráceně" zapojeným cross faderem. Patřil do slavné party Rock Steady DJ's, spolu s kámošem jménem Mixmaster Mike (jinak koncertním DJem Beastie Boys) založil dvoučlenný Dream Team a později all stars Invisibl Skratch Piklz – první skutečný turntablism team na světě.

Vydal dvě alba - Demolition Pumpkin Squeeze Musik a Wave Twisters. K druhému z nich později vznikl i stejnojmenný animovaný film.

V Praze se představí v rámci akce Boombox.

zavřít