Film: The Doors – When You're Strange

Vydáno 21.02.2011 | autor: Marie Bartošová

Pokud jste fanoušky Doors a Jima Morrisona, berte tento dokument spíše jako do počtu - nic nového nenabízí, zajímavý je jen komentářem Johnnyho Deppa.

Film: The Doors – When You're Strange Film: The Doors – When You're Strange



dooooorsThe Doors – When You're StrangeThe Doors – When You're Strange
Magic Box
Režie: Tom DiCillo
Hrají: Jim Morrison, Johnny Depp

Díky dobovým záběrům probereme politické a kulturní ovzduší v té době v USA, osobnost Jima Morrisona, vznik The Doors, písniček, první koncerty, alba - zkrátka vše, co znáte, až po Morrisonovu smrt. Nic nového pod sluncem, navíc jsme to viděli i ve filmu Doors režiséra Olivera Stonea.

Navíc je to časem docela nuda, protože se stále dokola opakuje jeden verš - natočí se deska, Morrison se sjíždí, nechodí na koncerty, problémy, natočí se další deska, Morrison se sjede... A tak dále. Deset minut se rozebírá, zda Morrison na jevišti ukázal penis. V jeho stavu asi jo.

Navíc se dokument nejvíc soustředí právě na Morrisona, ale o členech skupiny, kteří prakticky odehráli všechny koncerty i bez něho, nikoliv. Ani nečekejme nějaký hlubší vhled do psychologie postav.

Zajímavým je zde komentář, to proto, že jej namluvil Johnny Depp - a ten jediný dává dokumentu docela švih. Je zde přehršel archivních materiálů, včetně prolínajících se scén z Morrisonova filmu HWY (nejde o dotočené záběry, jen do zvuku je přidaná zpráva o Morrisonově úmrtí). Ale celkově vážně nic nového nepřináší.

Disk načíná uřvaný protipirát a zhruba devět minut trailerů, ty samé upoutávky pak najdeme ještě znovu v hlavním menu. Jinak žádné bonusy. A na to, že jde v podstatě o hudební dokument se záznamy hodně písní, je zvuk jen stereo.

 

Jan Lipšanský

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít