GOCOO: bubenické orgie z Matrixu rozvibrují v červnu Čechy

Vydáno 23.02.2011 | autor: PR

GOCOO přivezou v červnu do České republiky ochutnávku japonských bubenických orgií, kterým podlehli i tvůrci slavného Matrixu.

GOCOO: bubenické orgie z Matrixu rozvibrují v červnu Čechy GOCOO: bubenické orgie z Matrixu rozvibrují v červnu Čechy

go1GOCOO: tluče bubeníček...GOCOO je jedenáctičlenné hudební těleso hrající originálními rytmy japonských bubnů taiko. Soubor tvoří sedm žen a čtyři muži, kteří s pomocí téměř čtyřiceti bubnů na jevišti rozehrávají orchestrální koncert.

Hudební umění GOCOO představuje jednu z nejvíce sofistikovaných bubenických skupin současnosti.

GOCOO definuje sebe sama jako živou skupinu a zatímco obvyklé soubory taiko úzkostlivě dodržují klasický styl nebo hledají nové interpretace tradiční japonské hudby, GOCOO band předvádí taiko hudbu v uvolněném duchu, svobodně se rozpínající mezi Východ a Západ, tradici a pop, obřad a párty.

GOCOO vznikli v roce 1997 v Tokiu a již ve stejném roce debutovali na techno festivalu Rainbow 2000. V roce 2000 vychází první sólové album Healing Asia Vol.2 natočené na jeden zátah bez úprav, které svou energií konkuruje živým vystoupením kapely. Ve stejném roce GOCOO zahajuje první turné po USA.

V lednu 2003 přijíždí GOCOO poprvé do Evropy. Rytmy GOCOO zazněly na soundtracku k filmům Matrix Reloaded a Matrix Revolutions. Skupina vystupovala v Německu, Rakousku, Švýcarsku a také v nizozemské, německé či švýcarské televizi.  

GOCOO přijedou letos i do České republiky, 14. června zahrají v brněnském Janáčkově divadle a 15. června v pražském Kongresovém centru. 


zdroj: Brno Koncert, mp

zavřít