Michal Hrůza nahrává hudbu k filmu Lidice, připojí se i Xindl X a Dan Bárta

Vydáno 27.02.2011 | autor: PR

Práce na filmu Lidice finišují, už se bude nahrávat jen hudba se symfonickým orchestrem ve studiu Ve smečkách. Přítomni samozřejmě budou i její autoři – Michal Hrůza a James Harries.

Michal Hrůza nahrává hudbu k filmu Lidice, připojí se i Xindl X a Dan Bárta Michal Hrůza nahrává hudbu k filmu Lidice, připojí se i Xindl X a Dan Bárta

lidice_roden1Karel Roden ve filmu LidicePro Michala Hrůzu je to jeho první hudba pro film vůbec. Navíc vzniká i speciální hudební projekt, na kterém spolupracují Xindl X, Jan Budař, Dan Bárta, Divokej Bill, Tara Fuki či Jana Lota.

Autoři filmu si splní i sen, kterým bylo přiblížit téma Lidic dětem a mládeži – filmový plakát se stane součástí učebnice dějepisu pro deváté třídy už od příštího školního roku.

Film o Lidicích není dokument – popisuje tři spjaté lidské příběhy odehrávající se na pozadí tragického vypálení Lidic. Nechybí emoce, láska, zrada, ctnost i nenávist.

V hlavních rolích filmu se objeví: Karel Roden, Zuzana Fialová, Zuzana Bydžovská, Roman Luknár, Jan Budař, Veronika Kubařová, Ondřej Novák a další.

Premiéra je naplánovaná na 9. června.



zdroj: Turner, mp

zavřít