JUNGLE FUNK OPĚT V PRAZE

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Projekt rytmiky Living Colour JUNGLE FUNK se po čase vrací do Prahy. Ohnivé funky a experimentální groovy zažijete naplno 15. března v Lucerna Music Baru.

JUNGLE FUNK OPĚT V PRAZE JUNGLE FUNK OPĚT V PRAZE

Doug Wimbish (basová kytara), Will Calhoun (bicí) a Vinx (vokály, perkuse) = Jungle Funk.

Trio Jungle Funk přiváží svou ohnivou černou hudbu do Prahy už potřetí. Nejedná se o stálou kapelu, nýbrž jeden z projektů tří afroamerických hudebníků, velmi aktivních i v jiných souborech a v rozličných hudebních žánrech. Jungle Funk sestavili v roce 1997 jako projekt pro Evropu a později Austrálii dva členové tehdy neexistující kapely Living Colour, basista Doug Wimbish a bubeník Will Calhoun (spolu mj. tvoří i další „bokovku“ Headfake), s vokalistou a perkusistou Vinxem, mužem mnoha hudebních profesí a spádů.

Hudba Jungle Funk je vlastně čistým průnikem hudebních zájmů všech tří členů: funkrocku Living Colour, Calhounových jazzových lásek, Wimbishových zkušeností z tvorby elektronické taneční hudby a Vinxovy neposednosti a neustálého přebíhání celým hudebním spektrem od jazzu přes pop (spolupracoval mj. se Stingem) až po world music. Na albech Jungle Funk, tom prvním, vydaném jen v limitované edici v roce 1997, i druhém, živé nahrávce z Rakouska, editované renomovanou německou jazzovou firmou ESC v roce 1998, najdeme speciálně vyváženou směs instrumentálního mistrovství, invence v použití smyček a elektronických efektů, zkrátka drum´n´bassové současnosti s klasikou až hendrixovskou. Do těchto mantinelů se vejdou nejen vlastní skladby Jungle Funk, ale třeba i slavný hit z muzikálu Hair Aquarius. A není bez zajímavosti, že jedna ze skladeb na zmíněném živém albu se jmenuje Prague City Lights. Jako předkapela vystoupí na pódiu Music baru praažská hip-hop jazzova formace amerického zpěváka Cherry Hill.
zavřít