COCA-COLA POPSTAR ZNÁ SEMIFINALISTY

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Třetí ročník soutěže začínajících kapel COCA-COLA POPSTAR 2005 už zná všech deset semifinalistů. Ty nyní čeká neveřejné semifinálové klání a poté finalové turné tří nejlepších.

COCA-COLA POPSTAR ZNÁ SEMIFINALISTY COCA-COLA POPSTAR ZNÁ SEMIFINALISTY

Celkem bylo do soutěže přijato 459 platných přihlášek a do prvního poslechového kola před porotu postoupilo 150 účastníků.

Během svého prvního zasedání dne 26. května měla porota nelehký úkol a to ze 150 kapel vybrat pouze 9 nejlepších. Díky rovnosti bodů u dvou kapel nakonec do semifinále postoupilo místo devíti plánovaných dokonce 10 skupin.

Jedenáctým semifinalistou se pak stala kapela The Bubblers vítěz internetového hlasování, které probíhalo na oficiální stránce soutěže www.cocacolapopstar.cz . Jelikož The Bubblers získali v tomto internetovém hlasování nejvíce hlasů, postoupila tak do semifinálového kola automaticky.

10 semifinalistů (řazeno abecedně)

1. 3FACES
2. Apatheia
3. Exit Orchestra
4. Navigators
5. Najzar
6. Nil
7. On Air
8. Šufunky Gang
9. Temperamento
10. United Flavour

Vítěz internetového hlasování: The Bubblers



Porotce soutěže Petr Čáp, A&R Director Sony BMG Music Entertainment , k semifinálovému výběru uvedl, že vybraná jedenáctka kapel skýtá velký potenciál do budoucna a zahrnuje široké žánrové spektrum. Žádného jasného favorita mezi kapelami zatím nevidí. „Jsem přesvědčen, že rozhodnou živá vystoupení kapel na semifinálovém koncertě. I v minulých ročnících se ukázalo, že rozdíl mezi studiovou nahrávkou a živým vystoupením může být značný, takže až skutečný živý koncert ukáže, co v které kapele je,“ řekl Petr Čáp.

Semifinálový koncert všech 11 kapel proběhne 8. června v pražském klubu Futurum. Zde pak budou na základě živého vystoupení vybráni 3 finalisté, které pak čeká společné turné v Ostravě, Brně a Pardubicích.

Finalisté soutěže Coca-Cola PopStar se poprvé představí veřejnosti v rámci regionálních koncertů: 15. června - klub Parník (Ostrava)
16. června - klub Faval (Brno)

17. června - klub Žlutý pes (Pardubice)

Jako host na všech třech regionálních koncertech vystoupí kapela UDG, vítěz minulého ročníku.

Závěrečný finálový koncert letošního ročníku Coca-Cola PopStar proběhne 30. června v pražském Lucerna Music Baru. Vstup bude volný a jako host vystoupí kapela Sunshine. Během jejich vystoupení zasedne porota soutěže k závěrečnému rozhodování a v závěru večera vyhlásí historicky třetího vítěze soutěže Coca-Cola Popstar 2005.

Během finálového večera má zároveň jeden z finalistů šanci obdržet Cenu diváků. Hlasy pro tuto cenu se budou v období 10. 6. – 29. 6. sčítat na internetové stránce soutěže, dále mohou hlasovat návštěvníci finálových regionálních koncertů a od 8. června bude na hudební stanici TV Óčko probíhat soutěž, v níž diváci mohou hlasovat prostřednictvím zpráv SMS.

Jen na jediného ze třech finalistů však čeká cena hlavní a tou je natočení a vydání alba u gramofonové společnosti SONY BMG MUSIC ENTERTAINMENT. Kromě vydání alba, které je naplánováno na jaro 2006, by měl vítěz odjet podzimní turné v roli předkapely některé ze zavedených českých kapel. Překvapením letošního ročníku bude oficiální cena – soška s emblémem Coca-Cola PopStar. Vítěz Ceny diváků obdrží druhou sošku a navíc sestřih jeho vystoupení v soutěži bude zpracován a použit při výrobě videoklipu, který bude zařazen do vysílání ČT a TV ÓČKO.

Pro hlasující fanoušky jsou připraveny ceny od vyhlašovatelů a partnerů soutěže. Všechna kola jsou přístupna zástupcům médií. Veřejnosti budou přístupné koncerty v Ostravě, Brně, Pardubicích a Praze.


www.cocacolapopstar.cz
zavřít