„Depešáci“ Vince Clarke a Martin Gore založili techno kapelu

Vydáno 22.11.2011 | autor: PR

Duo si dalo název VCMG, připravuje techno album a první ochutnávku v podobě EP nabídne již za pár týdnů.

„Depešáci“ Vince Clarke a Martin Gore založili techno kapelu „Depešáci“ Vince Clarke a Martin Gore založili techno kapelu

vcmg-vince-clarke-and-martin-l-gore-announce-details-brand-new-collaboration_0Ve studiu se Clarke a Gore naposled sešli před třiceti lety, když chystali první album slavných Depeche Mode. V listopadu 1981 Vince Clarke kapelu opustil a založil nejprve duo Yazoo a poté skupinu Erasure. Martin Gore po něm naopak převzal úlohu hlavního skladatele Depeche Mode.

S projektem VCMG chtějí vydat několik EP desek i plnohodnotné album.

Tvorba VCMG je pochopitelně inspirována elektronickou hudbou, hlavně minimal technem. „Vždycky jsem poslouchal minimalistickou taneční hudbu, fascinovaly mne všechny ty zvuky," přiznává Vince Clarke a o projektu říká: „Cítil jsem, že potřebuji spolupracovníka a rozhodl jsem se se svými plány svěřit Martinovi."

Jednoduše popisuje vznik projektu také Martin Gore: „Asi před rokem mi Vince napsal email, že chce natočit techno album. Ptal se, jestli by mě zajímala spolupráce. Žádný stres, žádné termíny. Řekl jsem OK..."

Spolupráce odstartovala letos v létě. Výsledkem bude dosud nepojmenované album, které vyjde na jaře 2012. Předcházet mu bude série EP desek. První EP nazvané Spock vyjde už na přelomu listopadu a prosince tohoto roku a kromě titulní skladby bude obsahovat remixy od různých elektronických producentů (Edit-Select, Regis, DVS1 nebo XOQ).



zdroj: TZ, mp
zavřít