Co vyjde v březnu: přehled novinek

Vydáno 01.03.2012 | autor: redakce

Blíží se jaro a s ním i nálož čerstvé muziky. Vydání nových alb si na březen naplánovali například Madonna, Bruce Springsteen, The All-American Rejects, Mars Volta,Toxique nebo Charlie Straight.

Co vyjde v březnu: přehled novinek Co vyjde v březnu: přehled novinek


600px-WreckingballBruce Springsteen - Wrecking Ball
Neuvěřitelný počet sedmnáct alb má na svém kontě doyen amerického rocku Bruce Springsteen. Wrecking Ball údajně patří k těm nejnaštvanějším z nich a zpěvák se na něm opírá například do ekonomických problémů. Po hudební stránce jde o klasický springsteenovský rock, kam se vmísily vlivy elektroniky, hiphopu i irských lidových rytmů.





One_direction_up_all_night_albumcoverOne Direction - Up All Night

Poprocková partička pěti kluků vypadá jak typický boyband z titulky Brava, přesto si hned na začátku kariéry mohou připsat jeden velký bod - před nedávnem se jim totiž podařilo vyhrát Brit Awards v kategorii Nejlepší britský singl za píseň What Makes You Beautiful. Jejich debut se věnuje tématům jako zábava, mládí, vztahy, zlomená srdce a podobně.





Iron_Maiden_en_Vivo_CDIron Maiden - En Vivo!

S dalším koncertním záznamem přicházejí Iron Maiden. Pro En Vivo! byla pořízena nahrávka ze show v Santiagu v Chile, kterou kapela odehrála v dubnu loňského roku. Dva disky obsahují celkem 17 songů a jako bonus vychází na Blu-ray a DVD pohled do zákulisí, rozhovory a další překvapení.





ChrisBrownFortuneAlbumCoverChris Brown - Fortune

Název páté novinky rebela Chrise Browna je opravdu výmluvný. Zpěvák skutečně může mluvit o štěstí, že po něm nejde zákon, jelikož i přes soudem vydaný zákaz přiblížení se k bývalé přítelkyni Rihanně, kterou v roce 2009 surově zbil, natočil teď bývalý pár společný duet s názvem Birthday Cake. Na Brownově novince se sice neobjeví, nicméně popularitu mu jistě zajistí. Brown si ale na Fortune pozval jiná zvučná jména, napřiklad Davida Guettu nebo will.i.ama. 



Mdna-standard-edition-coverMadonna - MDNA
Už jen s názvem své dvanácté studiovky si Madonna docela zavařila. Bojovníci proti drogám totiž okamžitě zvedli vlnu nevole a kritiky, jelikož MDNA má podle nich návaznost na známou taneční drogu MDMA. Očekávané album odstartovala Madonna singlem Give Me All Your Luvin, v němž si zahostovaly Nicki Minaj a M.I.A..





Kids_in_the_StreetThe All-American Rejects

Své fanoušky na novou desku naladili the All-American Rejects prvním singlem Beekeeper's Daughter, který premiérově zazněl v seriálu 90210. Podle zpěváka Tysona Rittera je celé album tématické, čerpal údajně ze svých životních pádů a vzestupů za poslední tři roky od poslední desky. Čeští příznivci si již brzy budou moct nové starší songy vychutnat naživo, a to v červnu na festivalu Prague City Festivalu.




Cover_Making_Mi_300CMYKGotye - Making Mirrors

Belgicko-australský umělec Wouter "Wally" De Backer, který vystupuje pod uměleckým jménem Gotye, je jednou z největších senzací posledních týdnů. Jeho aktuální hit Somebody That I Used To Know se koncem minulého týdne stal novou singlovou jedničkou ve Velké Británii. Gotye má na svém kontě doposud tři alba, přičemž největší díru do světa udělal tím posledním s názvem Making Mirrors.




toxiqToxique - Tips For Grown Up Kids

Rušno začíná být i na tuzemské scéně, například Toxique přicházejí novinkou Tips For Grown Up Kids. Na zvuku v pořadí třetího opusu zanechala stopu i nová zkušenost s DJingem, který pražská pětice v poslední době rozjíždí v rámci svých koncertů. K soundu nové desky Toxique dodávají: "Tuhle desku doporučujeme poslouchat s rukama nahoře a s partičkou těch nejzvrhlejších kámošů!" V singlu Toxique Girls si navíc zahostovala Ewa Farna. Přečtěte si report ze křtu v pražském Lucerna Music Baru. 


website-charlie_straight_cover_swashCharlie Straight - Someone With A Slow Heartbeat

S novinkou přicházejí také Charlie Straight a jak už napovídá sám názem, půjde o poněkud klidnější nahrávku, než na jaké byli fanoušci od třinecké party zvyklí předtím. Kluci desku natáčeli ve Švýcarsku s britským producentem Guyem Fixsenem. První vlaštovkou je singl Coco, který už nějakou dobu rotuje v rádiích. Přečtěte si rozhovor s Charlie Straight




5127-marsvoltaMars Volta - Noctourniquet
Progresivní rockeři Mars Volta se pokusí navázat na úspěch předchozí řadovky The Bedlam In Goliath, s níž bodovali na Grammy. Podobně jako u předchozích nahrávek The Mars Volta jsou Bixler-Zavalovy texty dobrodružnou výpravou do protagonistova vnitřního světa, tentokrát inspirovanou podněty, jako jsou britští alternativní rockeři z 80. let The Godfathers, zombie figura z komiksového Supermana či Solomon Grundy z Batmana nebo řecký mýtus o Hyacintovi.



chemicalChemical Brothers - Don't Think (DVD)
Don't Think je vůbec první projekt, který zachytil celé živé vystoupení Chemical Brothers ve filmové podobě, konkrétně jejich koncert v „japonském Glastonbury" – na Fujirock Festivalu, kde byli hlavními hvězdami. Režisér filmu Adam Smith je dlouhodobý spolupracovník této elektronické legendy. Materiál byl natáčen na dvacet kamer umístěných nejen uprostřed stage, ale i přímo mezi fanoušky, tak aby dokonale zachytily jejich úhel pohledu a emotivní reakce provázející tuto jedinečnou show. Smith si doslova podmaňuje prostor festivalu i jeho okolí a do záznamu dávkuje psychedelické vizuály, které diváka ponoří do úchvatné atmosféry vystoupení.



tuskegeeLionel Richie - Tuskegee

Richie vydává Tuskegee tři roky po poslední desce Just Go. Novinka dostala název podle města, kde se zpěvák narodil. Ten se tentokrát orientoval na styl country a vydává kolekci svých 13 největších hitů tak, jak je nahrál se svými přáteli. Na pomoc si přizval řadu známých jmen, mimo jiné Shaniu Twain, Pixie Lott nebo Kennyho Rogerse. Naživo si novinky i starší tvorbu budou moct vychutnat také čeští fanoušci, Lionel Richie totiž vystoupí 20. října v Praze.



grinderman-rmxGrinderman - Grinderman 2 RMX

Grinderman si sice v loňském roce řekli jednou provždy sbohem, truchlící fanoušky se ale ještě rozhodli potěšit kolekcí remixů. Jedná se o dvanáct písní v nových aranžích z druhé desky, která byla zároveň i tou poslední.






epvfVypsaná fixa - Čtyři slunce (EP)
Je to sice jen pár měsíců, co Fixa vydala novinku Detaily, kapela ale nezahálí a už fanouškům přichystala svůj další výtvor. Tentokrát se jedná "pouze" o EP s názvem Čtyři slunce, který už sám napovídá, že má cosi do činění s novým stejnojmenným filmem režiséra Bohdana Slámy. Je to tak, všech pět songů z EP ve snímku zazní. Vypsaná fixa se navíc vydala na turné pojmenované taktéž Čtyři slunce, které čítá 17 zastávek.




ocenOceán - Pod pyramidou snů (DVD)
Záznam legendárního koncertu skupiny Oceán ve Valdštejnské zahradě v Praze z roku 1991 vychází konečně oficiálně na DVD. V prostředí jedné z nejvýraznějších staveb raného baroka zazněly všechny zásadní hity skupiny, která na přelomu 80. a 90. let minulého století ovlivnila životní styl značné části mladého českého a slovenského publika. DVD obsahuje řadu dalších bonusů, jako například osobní výpovědi všech členů Oceánu nebo dokument pořízený během natáčení klipů skupiny Oceán v Řecku v roce 1992 – Oceán 92 1/2.







map
zavřít