Legendární baskytarista Larry Graham poprvé vystoupí v České republice

Vydáno 20.03.2012 | autor: redakce

V rámci jarní části AghaRTA Jazz Festivalu vystoupí poprvé na území České republiky slavný baskytarista Larry Graham se svou doprovodnou kapelou Graham Central Station. Stane se tak v úterý 27. března v Lucerna Music Baru v Praze.

Legendární baskytarista Larry Graham poprvé vystoupí v České republice Legendární baskytarista Larry Graham poprvé vystoupí v České republice

larryLarryho Grahama můžete znát nejvíce z dnes již legendární funkové kapely Sly & The Family Stone či z jeho hostování u kapely New Power Generation multiinstrumentalisty Prince. Na podiu se objevoval i po boku soulové divy Chaky Khan nebo funkové modelky Betty Davis, druhé manželky nejslavnějšího jazzmana všech dob Milese Davise.

Larry Graham je synonymem pro styl hry na basovou kytaru známý pod názvem slapování, přičemž on sám jej nazývá vzletněji Thumpin' and Pluckin'. Nebýt jeho tvůrčího vynálezu, nevznikly by tisíce hitů jiných autorů, kteří tuto techniku hojně využívají. Graham bývá nazýván Jimi Hendrixem basové kytary.


S kapelou Graham Central Station naposledy vydal desku GCS2000 v roce 1999, ale proslýchá se, že do Prahy by mohl přijet s novým materiálem, na kterém pracoval v posledních letech. Nová tvorba je spojena se zajímavými jmény. Nejvýraznější jsou Raphael Saadiq nebo již zmiňovaný Prince.

V Praze baskytarista Larry Graham vystoupí s kapelou Graham Central Station ve složení: Brian Braziel (bicí), Ashling Cole (zpěv), David Council (klávesy), Jimi Mc Kinney Jr. (klávesy) a Wilton Rabb (kytara)

Lístek je k sehnání za 490,-Kč na stránkách AghaRTA Jazz Festivalu nebo na pokladně pražského Lucerna Music Baru.



zdroj: red

zavřít