DVĚ CÉDÉČKA U LETNÍHO DVOJČÍSLA

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Hned dvě bezplatné CD přílohy vás čekají u REPORTU 7-8/06 a obě se vztahují k blížícím se festivalům. Letní dvojčíslo na obálce s Wohnout vychází 1. července.

DVĚ CÉDÉČKA U LETNÍHO DVOJČÍSLA DVĚ CÉDÉČKA U LETNÍHO DVOJČÍSLA

CD FESTIVALS

Festivalové CD už k letnímu REPORTU patří, a letos je obzvlášť nabité. Nabízíme vesměs novinkové tracky od světových kapel, které uslyšíme v Čechách i na Slovensku. Neštítíme se punku ni hip hopu, ale nezapomněli jsme ani na skáčko či metal. Enjoy!


YELLOW UMBRELLA
The Magnificent Seven
z alba Stoned-Steaded, 2003

Tohle je festivalový trhák. Yellow Umbrella, stále populárnější ska z Německa, s ústřední melodií ze Sedmi statečných. je to zároveň znělka Sázavafestu (3.-6. 8.)
www.yelloumbrella.de

GOGOL BORDELLO
Not A Crime
z alba Gypsy Punks Underdog World Strike, 2005

Punková pecka jako dělaná na festivaly. Gogol Bordello hrají na Pohodě v Trenčíně 15. července a na Colours Of Ostrava o týden později. Více o divokém Gogolovi v R 7-8/06 v rubrice Bubák.
www.gogolbordello.com

RESIN DOGS
Definition (feat. Mystro & Hau)
z EP Definition, 2006

Resin Dogs hrají 22. 7. na ostravských Colours. Těšte se na hip hop plný hlučných basů a hulákání hostujících MCs, to vše vylepšené o trochu funku. Jsou jednou z nejúspěšnějších australských kapel poslední doby: držitelé tří cen Australian Dance Music Awards - Best Hip Hop Act 2001 a Best Live Act 2002 a 2003.
www.resindogs.com.au

ONE SELF
Paranoid
z alba Children Of Posibility, 2005

One Self, to jsou DJ Vadim, Blu Rum 13 a Yarah Bravo. Rus usazený v Londýně je u nás vítaný s každým svým projektem a dá se čekat, že ho davy nadšeně přivítají zpátky i na Hip Hop kempu v Hradci Králové, který se letos koná 18. – 20. srpna.
www.one-self.net

BAUCHKLANG
Good You Do
z alba Many People, 2006

Rakouská čistě vokální formace Bauchklang se dala dohromady při nahrávání muzikálu Jesus Christ Superstar, ale žádný patos nečekejte. Bauchklang je vrchol evropského beatboxu, a pokud jste je ještě neviděli, napravte to třeba na festivalu Hodokvas (v Piešťanech 17.-19. 8.).
www.bauchklang.at

COLDCUT
True Skool
z alba Sound Mirrors, 2006

Legenda svého stylu. Právě oni jsou považování za zakladatele módní vlny mash-upů, kde se míchá všechno se vším, právě od nich se učí DJs i VJs z celého světa. Na nové desce pro změnu objevili kouzlo písniček. Živě zahrají na Pohodě (Trenčín, 15.–16. 7.).
www.coldcut.net

SORGENTE
Funky Donkey 
z alba Sorgente, 2005

Jsou z německého Mnichova, jmenují se italsky a znějí jako černočerný funk. Sorgente je retro ležérnost sama! Na jejich webu zjistíte, že už několik let objíždějí spoustu festivalů včetně studentských. Teď zavítají i na největší severočeský open air Rock for Church(ill) – 26.8. ve Vroutku.
www.sorgente-music.com

PHI-LIFE CYPHER feat. Skit Slam
Rap It Up z
alba Higher Forces, 2003

Rap It Up je podle respektovaného časopisu Stylus nejlepší track na celé desce. Trojice Phi-life Cypher z britského Lutonu je už docela dobře známá. Jejich sestava (bílý DJ, dva černí MCs + hosté) už je úspěšná léta a četného koncertování (k nám přijedou na Rock for Church(ill) do Vroutku) remixovali třeba pro Grammy-miláčky Gorillaz.
www.zebratraffic.co.uk

VÄRTTINÄ
Sepän Poika
z alba Snow Angel, 2005

Koncerty severského dívčího tria Värttinä (20.7. na Colours of Ostrava) jsme velebili v červnovém REPORTU. O téhle skladbě píše recenzent BBC: „Sepän Poika ukazuje, jak skvěle umí Jaska Lukkarinen svými perkusemi brilantně dodat rytmus a suché, prostorné barvy.“ Zní to trochu jako z Drogové poradny, ale na druhou stranu, proč si na Värttinä trochu neulítnout.
www.varttina.com

SOFA SURFERS
Say Something
z alba Sofa Surfers, 2005

Rakouské Sofa Surfers uvidíme např. na Hodokvasu (17.-19. 8, Piešťany). Vybrali jsme pro vás skladbu dokumentující, jakým vývojem prošli od dubových a breakbeatových začátků: na novém eponymním albu mile překvapili!
www.sofasurfers.net

NON PHIXION
Caught Between Worlds
z alba The Green, 2004

Hip hop jde pořád nahoru, a tak není divu, že zaplaví i české fesťáky. Non Phixion z New Yorku budou jedním z taháků Hip Hop Kempu v Hradci Králové, na který se těšíme 18.–20. srpna.
www.nonphixion.com

GURU
Hall Of Fame
z alba Version 7.0: The Street Scriptures, 2005

Hvězdný Guru, vůdce projektu Gang Starr (dříve taky Jazzmatazz), vydal loni úspěšnou sólovou desku, se kterou se od jazzy zvuku posunul k drsnějšímu rapu. Na Hip Hop Kempu uvidíme, zda to myslí opravdu vážně.
www.gurugangstarr.com

LORD BISHOP
Chemicals
z alba Power To The People, 2006

Newyorští Lord Bishop jsou politická kapela, která střídavě propírá státníky, sex a drogy. Nachází se mezi rockem a funkem, poslední dobou ale tíhne spíš ke kytarám. Nepřehlédnutelného frontmana Bishopa uvidíme ve Vroutku na Rock for Church(ill).
www.lordbishop.org

HELLOWEEN
Mrs. God 
z alba Keeper Of The Seven Keys: The Legacy, 2005

Na našem webu někteří občas teskníte po starých časech a po době, kdy metal vzkvétal. I pro vás tady něco máme: legendární Helloween, které můžete vidět a slyšet na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích (14.-16. 7. ve Vizovicích).
www.helloween.org

DOG EAT DOG
Undivided feat. Marta Jandová
z alba Walk With Me, 2006

Marta Jandová, Česka známá hlavně jako zpěvačka německých Die Happy. Tentokrát vám ji ale představujeme jako hosta americké stálice Dog Eat Dog, která je headlinerem festivalu Noc plná hvězd (Třinec, 23.–24. 6.).
www.dogeatdog.com

KREATOR
Impossible Brutality
z alba Enemy Of God, 2005

Německé thrashery Kreator uslyšíte na Masters of Rock. Skladba Impossible Brutality je protiválečným a protipropagandistickým poselstvím kapely, která se podle svých fans v novém milénu opět vrátila do formy.
www.kreator-terrorzone.de

BUSHCRAFT
Headfuck
z alba Schnormal, 2006

Bushcraft, to je divoký breakbeat, kde se setkává londýnská kytarová moderna a ethno vlivy členů kapely pocházejících z Japonska a Trinidadu. Uvidíte je na Rock for Church(ill) (Vroutek, 25.-26. 8.). Headfuck si můžete za pět liber objednat na webu, ale od nás ho máte zadarmo.
www.bushcraft.biz

GAMMA RAY
Fight
z alba Majestic, 2005

Powermetalové legendy Kaie Hansena potěší své skalní fans na vizovickém Masters of Rock. Skladba Fight, která uzavírá naše cédéčko, je z ranku jejich temnějších počinů, kde jde víc o energii než o melodie, a podle znalců je ve své kategorii jednou z nejpovedenějších.
www.gamma-ray.com




CD SONY ERICSSON HRADHOUSE 2006


Další free sampler REPORTU 7-8/06 udělá radost hlavně fanouškům elektronické hudby. Na kompilaci věnované jednomu z největších tanečních festivalů Sony Ericsson Hradhouse najdete djské sety dvou hvězd akce - naší sličné Djky Luccy a Holanďana Michela De Hey.  

DJ LUCCA
1. Umek – Scathead
2. Marco Nastic – Vanilla
3. Lucca & Fischer – Body Dance
4. Flo – Playground
5. Sinisa Tamamovic – Destroyer
6. Lucca – Mirage 01 (Umek remix)
7. Lucca – Havana
8. Pedro Delgardo pres C. Fischer & Whebba - Keep on Working

MICHEL DE HEY
1. DAN CURTIN – Echozeicehn Someone else rmx
2. MATTHIAS TANZMANN - Bulldozer
3. BILLY NASTY & GREGOR TRESHER – Black Sorcery
4. PIG + DAN – Micro Kitchen
5. MICHEL DE HEY – Jetch
6. DAVE ELLESMERE – Standing In Line
7. SECRET CINEMA – Skunk & Espresso
8. AUDIO WERNER – Just Want To Get Down
9. RADIOSLAVE – My Bleep

CD FESTIVALS a CD SONY ERICSSON HRADHOUSE objednávajte spolu s REPORTEM 7-8/06 za sympatických 99 Kč na predplatne@ireport.cz  nebo na tel. 377 431 105.

zavřít