Nebudu utíkat před zákonem, tvrdí Randy Blythe z Lamb Of God

Vydáno 07.08.2012 | autor: redakce

Randy Blythe je zpátky v USA. Zpěvák Lamb Of God, který byl na konci června uvězněn v Praze za údajné ublížení na zdraví s následkem smrti, kterého se měl dopustit před dvěma lety při koncertě v pražském Abatonu, byl po pěti týdnech propuštěn na kauci z vazby. Nyní k celé kauze vydal oficiální prohlášení.

Nebudu utíkat před zákonem, tvrdí Randy Blythe z Lamb Of God Nebudu utíkat před zákonem, tvrdí Randy Blythe z Lamb Of God


blythe1"Zdravím. Tady D. Randall Blythe, hlásím se ze svého milovaného Richmondu ve Spojených státech amerických. Nedávno jsem byl po více než měsíci věznění propuštěn na kauci z věznice Pankrác v Praze v České republice. Teď, když jsem chvíli venku, bych k tomu rád řekl několik věcí.

1. Když jsem byl ve vězení, měl jsem jen málo informací o tom, jak je můj případ vnímán mimo Českou republiku. Můj právní zástupce mi řekl, že jsem měl hodně podpory od kolegů z hudebního průmyslu, z mého rodného města a samozřejmě od mé rodiny. Nemohu ani vyjádřit, jak emotivní pro mě bylo číst byť jen zlomek té podpory, která mi byla vyjádřena. Od legend v hudební komunitě přes fanoušky po celém světě po lidi, kteří o mé existenci dosud nevěděli, ale sympatizovali s mým osudem. Nemohu vám dostatečně poděkovat za vaše myšlenky a modlitby. Především bych chtěl poděkovat lidem z Richmondu, že při mně stáli. Za těch 48 hodin, co jsem doma, mě spousta lidí, které jsem nikdy předtím nepotkal, zastavila na ulici, nebo zamávala a usmála se, když jsem prošel kolem nebo vešel do restaurace. Všichni říkali: "Jsme rádi, že jsi doma, Randy." Vy všichni jste mě udělali hrdým na to, že mohu Richmond nazývat svým domovem.

2. Chtěl bych prohlásit, že jsem ve vězení na Pankráci netrpěl žádným zneužíváním, ať už od spoluvězňů nebo od ochranky. Nedostalo se mi žádného zvláštního zacházení a byl jsem vězněn spolu s ostatními - nenechte se mýlit, nešlo o žádnou hvězdnou televizní show. Ale ostraha se mnou zacházela spravedlivě a spoluvězni laskavě. Všude po celém světě lidé umírají hlady. Muži a ženy denně ztrácejí své životy na Blízkém východě i v jiných válkou postižených oblastech. Měl jsem jídlo, oblečení, přístřeší a nikdo se mě nesnažil zabít. Zatímco lidé všude po světě umírají, já si na svůj krátký pobyt ve vězení nemůžu stěžovat.

226437_log3. Pokud to bude nutné, tak se vrátím do Prahy, abych stanul před soudem. I když jsem stoprocentně přesvědčen o své nevině a budu i nadále, nehodlám se skrývat v USA, bezpěčně ukryt před vydáním a případným trestným stíháním. Zatímco tohle píšu, jedna rodina nepředstavitelně trpí ztrátou svého dítěte. Neustále se musí vypořádávat s měnícími se zprávami ohledně jeho smrti. Jsem stíhán za těžké ublížení na zdraví vedoucí k smrti tohoto mladého muže. I když považuji obvinění proti mně vznesená za absurdní, můj názor na této věci nic nezmění. Nejhorší možná bolest zůstává. Mezi fanoušky naší kapely je obecně známo, že jsem kdysi také ztratil dítě. Jsem bohužel obeznámen s tím, jaká jejich bolest je. Proto až příliš dobře vím, že potřebují a zaslouží si vysvětlení, ne bombardování médií a údajného vraha jejich syna, který se jako zbabělec ukrývá tisíce kilometrů daleko, zatímco oni trpí. Jsem muž. Byl jsem vychován, abych se k problémům stavěl čelem, ne od nich utíkal jako rozmazlené dítě. Doufám, že spravedlnosti bude učiněno zadost a rodina Daniela N. nalezne vysvětlení vedoucí ke zmírnění její bolesti. Cítím velmi silně jako dospělý člověk, že by ode mě bylo velmi nezdopovědné a nemorální nevrátit se do Prahy, pokud budu povolán. Tohle není o penězích na kauci. To je o mladém muži, který ztratil svůj život. Budu jednat se ctí a budu bojovat za to, abych očistil své jméno v této kauze. Děkuji, že jste si toto přečetli a mír s vámi."

Randy Blythe byl vzat do vazby 28. června na ruzyňském letišti v Praze, kam přiletěl se svojí kapelou Lamb Of God odehrát koncert. Důvodem bylo podezření na těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, kterého se měl dopustit před dvěma lety během vystoupení v pražském klubu Abaton. Tehdy měl z pódia surově shodit fanouška, který chtěl provozovat stagediving. Při jeho pádu mělo dojít ke zranění hlavy, na jehož následky Daniel N. později v nemocnici zemřel. Randy Blythe byl držen ve vazbě po dobu pěti týdnů, poté byl na kauci propuštěn zpět do Ameriky. Případ se i nadále vyšetřuje.



zdroj: TZ, map 


blythe1  kopie
zavřít