Sošky Brit Awards rozdány. Radují se Emeli Sandé, Ben Howard i Adele

Vydáno 21.02.2013 | autor: redakce

Londýnská O2 Arena hostila 20. února nejznámější hudební ceny ve Spojeném království. Brit Awards, jež letos dospěly do Kristových let, odměňovaly nejlepší hudební umělce celkem ve třinácti kategoriích.

Sošky Brit Awards rozdány. Radují se Emeli Sandé, Ben Howard i Adele Sošky Brit Awards rozdány. Radují se Emeli Sandé, Ben Howard i Adele


emeli_britEmeli Sandé na Brit Awards uspěla hned se svým debutem
Emeli Sandé proměnila dvě nominace ze čtyř. Uspěla v kategorii Sólových zpěvaček a její album Our Version of Events si odneslo titul Album roku. Dvě sošky získal také Ben Howard a to v kategoriích Sólový zpěvák a Objev. Z jedné sošky se radovala sestava Mumford and Sons, která si na pódium došla pro sošku za Nejlepší kapelu. Nejlepší živou kapelou se stali Coldplay.

Brit Awards tradičně odměnily také zahraniční umělce. Radovali se The Black Keys, Frank Ocean a Lana Del Ray, přičemž první dva jmenovaní interpreti si zopakovali úspěch z nedávných Grammy. Na ceremoniálu, jenž uváděl James Corden, naživo vystoupili například Muse, Robbie Williams, Talyor Swift a samozřejmě oba nejúspěšnější umělci.

Ceremoniálu se naopak nemohla zúčastnit Adele, jejíž skladba Skyfall zvítězila v kategorii Singl roku. Zpěvačka se momentálně v Los Angeles připravuje na předávání Oscarů a tak alespoň do Londýna poslala stručný videovzkaz. V něm mimo jiné ironicky a s nadsázkou vzpomněla na událost z loňského roku, kdy jí pořadatelé vypnuli mikrofon během její závěrečné děkovné řeči.

zdroj: bbc.news.co.uk

zavřít