Open Air Hollywood Night 2013: začátek festivalové sezóny ve filmovém stylu

Vydáno 15.06.2013 | autor: Ondřej Bambas

Český národní symfonický orchestr odstartuje v Praze stylově letní festivalovou sezónu. V neděli 16. června ve 20:00 na Václavském náměstí se pod taktovkou světelného meče rytíře Jedi rozezní melodie z nejznámějších filmů.

Open Air Hollywood Night 2013: začátek festivalové sezóny ve filmovém stylu Open Air Hollywood Night 2013: začátek festivalové sezóny ve filmovém stylu


prague proms hollywood night 05

Po loňském koncertu zahajujícím festival Prague Proms se pořadatelé rozhodli model zopakovat i v letošním devátém ročníku open-air koncertem Hollywood Night 2013. Český národní symfonický orchestr (ČNSO) s dirigentem Janem Chaloupeckým převlečeným za rytíře Jedi zahrají známé melodie z Belmondových filmů, Bondovek, nejrůznějších westernů, nebo písně ze sérií Harry Potter, Star Wars či Piráti z Karibiku.

Akce by měla být ještě větší než loni – rozměrnější pódium, více než osmdesátičlenný orchestr i kostýmy, které jsou vítány u samotných návštěvníků. Vstup je volný a otevřen všem věkovým kategoriím, přičemž je očekávána návštěvnost až deseti tisíc diváků.

Mezi další jména vystupující v rámci Prague Proms 2013 patří trumpetista Wynton Marsalis, zpívající herec F. Murray Abraham, známý hlavně díky roli Salieriho z Formanova Amadea, a v neposlední řadě také samotný Jára Cimrman. Ten se dočká světové premiéry své operety Proso, jejíž melodie mu byly před více než sto lety odcizeny. Kompletní program koncertu i celého festivalu Prague Proms 2013 naleznete na webových stránkách festivalu.

Ondřej Bambas

zavřít