United Islands znají kompletní program. Obsadí i Kinského zahradu?

Vydáno 12.05.2014 | autor: redakce

Festival United Islands of Prague, jenž se letos uskuteční v termínu 19.-21. června, láká na koncerty více než 150 interpretů. Zda-li bude hlavní pódium s největšími hvězdami stát nově v Kinského zahradě, se rozhoduje v těchto dnech ve veřejné sbírce na portálu HitHit.

United Islands znají kompletní program. Obsadí i Kinského zahradu? United Islands znají kompletní program. Obsadí i Kinského zahradu?


Ella Eyre HighRes1 1 SSSElla Eyre na sebe upozornila jako vokalistka Rudimental


Na novém pódiu v Kinského zahradě, které by pořadatelé letos rádi otevřeli, jsou plánovany koncerty největších hvězd: britské zpěvačky Elly Eyre, argentinského electro-tanga Bajofondo, mladého objevu Childhood z Velké Británie nebo českých Ohm Square a kapely Voila!. Ve sbírce na portálu HitHit zatím pořadatelé vybrali 530 tisíc Kč, tedy přesně třetinu z požadované cílové částky.

Prostřednictvím sbírky mohou příznivci akce záměr s umístěním hlavních koncertů do Kinského zahrady podpořit již stokorunovým příspěvkem a zajistit si tak i možnost vstupu na hlavní koncerty. Vstup do Kinského zahrady mimo rámec sbírky na HitHitu plánují pořadatelé za 250 Kč. Ostatní scény budou tradičně zdarma. Kluby budou hostit program od desáté večer: letos se zapojily Roxy, Lávka, Rock Café, Zephyr, Meet Factory, Jazz Dock a La Loca.


Na druhé hlavní scéně - Radio 1 stage - v Kinského zahradě se dále představí multi-instrumentalista Hugo Kant z Francie, vítěz World DMC Battle Championship DJ Ritchie Ruftone nebo britská beatbox-bluesová kapela Heymoonshaker, z českých jmen aktuální objev Ille, frontman The Prostitutes Adrian T. Bell se svou debutovou sólovou deskou nebo další nováček Never Sol.

Festivalu navíc předchází 19. června tradiční Klubová noc. Hrát se bude mimo jiné i na Nákladovém nádraží Žizkov (Republic of Two, Kieslowski) nebo v Paláci Akropolis (Nylon Jail, Tichonov). Celkem na klubové noci zahraje přes 40 interpretů ve 12 klubech, kompletní line-up bude zveřejněn v nejbližších dnech.

TZ, ape

zavřít