Do Prahy přijede legenda swingu Tony Bennett

Vydáno 25.07.2014 | autor: redakce

Prahu čeká koncert jedné z největších postav světové populární hudby. Poslední žijící velký americký swingový zpěvák staré školy, přímý kolega Franka Sinatry a sedmnáctinásobný držitel Grammy Tony Bennett vystoupí 20. září v pražském Kongresovém centru.

Do Prahy přijede legenda swingu Tony Bennett Do Prahy přijede legenda swingu Tony Bennett


Tony bennett fullTony Bennett a Lady Gaga


Za svou dlouholetou kariéru zpíval s mnoha hvězdami světového šoubyznysu. Frank Synatra jej dokonce označil za nějvětšího zpěváka všech dob. Jeho nejslavněšími hity jsou písně I Left My Hearth in San Francisco, I Wanna Be Around, nebo The Good Live.

V poslední době dal o sobě Bennett vědět především duety. Píseň Lady Is a Tramp, kterou nazpíval s Lady Gaga, je pilotním singlem připravovaného alba, které slavný zpěvák vydává společně s touto americkou superstar na podzim roku 2014. Dalším slavným duetem je Bennetova skladba Body and Soul s Amy Winehouse. Byla to její poslední studiově nahraná píseň.


Fanoušci v České republice mají možná poslední šanci navštívit koncert tohoto hudebního velikána. Bennett totiž ohlásil jedno z posledních turné v kariéře. Vstupenky na koncert jsou v prodeji od 1390 Kč.

text: Martin Zvoníček

zavřít