Valník oslaví 15. narozeniny s Wohnout, SPS, E!E a dalšími punks

Vydáno 20.08.2014 | autor: Petr Lenk

Patnáctý ročník slánského open airu Valník se uskuteční jako obvykle poslední prázdninový víkend v útulném prostředí areálu letního kina ve Slaném, kam se v loňském roce opět vrátil. Jeho protagonisty budou tentokrát Wohnout, E!E, SPS, Totální nasazení či Volant.

Valník oslaví 15. narozeniny s Wohnout, SPS, E!E a dalšími punks Valník oslaví 15. narozeniny s Wohnout, SPS, E!E a dalšími punks

wohnoutWohnout budou jednou z hvězd letošního ročníku

 

Název festivalu, který vám může připadat trochu kuriózní, vznikl díky legendárnímu nultému ročníku v roce 1999. Ten se totiž odehrál na místním fotbalovém hřišti na skutečném valníku. Festival se bude i letos konat jako akce jednodenní a vystoupí na něm dvacet pět skupin. Součástí festivalu bude i páteční program ve slánském klubu Šantán, kde proběhne kapelami nabitý večírek pro nedočkavé. Dramaturgie celého festivalu vychází tradičně především z punkrocku a jeho odnoží, ale je tradičně proložená styly jako ska, rock či hardcore.

 

imgl0928

imgl1623

 

Hlavní hvězdou akce bude skupina Wohnout spolu s punkovými legendami SPS a E!E. V sobotním programu vystoupí i další přední kapely české punkrockové scény: Totální nasazení, Volant, Punk Floid a Vision Days, dále se fans mohou těšit na Medvěd 009 či Covers for Lovers a pro milovníky tvrdší hudby zahrají Projekt Parabelum nebo Hannibal Lecter. Během soboty se v letním kině představí celkem šestnáct souborů. Festival budou uzavírat slánští Deratizéři.

 

totalni nasazeniTotalní nasazení, tradiční účastník slanského Valníku

 

Už v pátek v rámci večírku pro nedočkavé vystoupí ve slánském klubu Šantán legendární slovenská punková skupina Konflikt. Sekundovat jí bude dalších osm souborů, například punkrockoví Sex Deviants a regionální kapely Dilemma In Cinema, S.N.A.D. a další.

Více na www.valnik.cz

 

plakat valnik 2014 - final 1

VALNÍK No.15

30. srpna 2014 letní kino Slaný (okres Kladno)

WOHNOUT, TOTÁLNÍ NASAZENÍ, E!E, SPS, KONFLIKT (SK),
MEDVĚD 009, VOLANT,PUNK FLOID, VISION DAYS, DERATIZÉŘI,
COVERS FOR LOVERS, PROJEKT PARABELUM, HANNIBAL LECTER,
DILEMMA IN CINEMA, S.N.A.D., HRANA (SK), MALÁ BÍLÁ VRÁNA,
SEX DEVIANTS, DRAGON, SVOLOČ, ROSIE, STAV NOUZE,
BARRUTH, TŘETÍ META a BEZSTAROST

vstup: 300, - Kč předprodej, 350,- Kč na místě

 

 

TZ

 

zavřít