Vypsaná fiXa oslaví na turné dvacetiny. Hostem bude Vypsaná fiXa

Vydáno 23.09.2014 | autor: redakce

Už dvacet let uplynulo od chvíle, kdy českou scénu obohatila Vypsaná fiXa. Kulaté výročí oslaví čtveřice na turné Před náma hrajeme my tour 2014, jež bude čítat dvacet koncertů a které začne 17. října v Jablonci nad Nisou.

Vypsaná fiXa oslaví na turné dvacetiny. Hostem bude Vypsaná fiXa Vypsaná fiXa oslaví na turné dvacetiny. Hostem bude Vypsaná fiXa

 

VF tour Před náma hrajeme my


Už samotný název Před náma hrajeme my odkazuje na jednu z připravovaných specialit, které se v rámci turné odehrají. Kapela se rozhodla předskočit sama sobě a v akustické podobě tak zahraje set písní, které normálně na koncertech nehrají, ale fanoušci je po nich často vyžadují. Zazní tak i písně z prvních demosnímků a prvních nahrávek.

Další zajímavostí je konkurz na pozounistu pro každý koncert turné, který kapela vyhlásila již během léta. Všichni přihlášení pozounisté si pak společně zahrají na koncertě v Lucerně. Márdi a spol slibují i další hosty a připravuje se i retrospektivní projekce.


Za svou kariéru má pardubická parta na kontě sedm řadových alb, dvě živé koncertní nahrávky, jedno DVD, jedno EP a přes 1700 odehraných koncertů. Kapela si zahrála také v Polsku, Anglii, Itálii, Holandsku, Německu nebo v Japonsku a patří k pravidelným headlinerům tuzemských festivalů.

Vypsaná fiXa bude jedním z koncertních hostů vyhlášení ankety Žebřík 2014 Bacardi Music Awards - 13. března 2015 v DEPO Plzeň.


TZ, ape

zavřít