Májalese, otřes se!

Vydáno 24.04.2007 | autor: redakce

Drum and bass na Majálesech v Praze, Brně a Ostravě rozduní řada předních tuzemských DJs a jako hlavní star zavítá do Prahy hvězda scény London Elektricity DJ Set.

Májalese, otřes se! Májalese, otřes se!

Tony Colman and London Elektricity

V současnosti dělají D'n'B jméno asi jako dřív Elvis Presley Rock'n'Rollu. Sám Colman o svojí hudbě v jednom z posledních rozhovorů říká: „Zvuky drum & bass se právě hrozně mění. Když začínaly kolem roku 1989-90, všechno se točilo kolem Akai S900 a Atari. Moc se se tímhle vybavením dosáhnout nedalo. A když se přeneseme do současnoti, muzikanti vědí mnohem líp, jak dosáhnout znělosti a tónů, jak celou muziku zmohutnět, zesílit, jak skutečně dělat muziku. A u drum & bass je podstatná komunita lidí, kteří za ním stojí. Je neuvěřitelně silná.



Ltj Bukem

Dalším drum'n'bassovým mágem, který na Českém Majálesu (v Brně a na Ostravských Beániích) vystoupí. A vystoupí s MC Conradem, který je už od svých začátků ovlivňován ravem a je považován ze jednu z vůdčích osobností scény d'n'b. Rapové texty jsou prokládány pocity ze života a dokonale propojují jeho produkci s publikem. Styl propojení DJ a MC bylo mnohokrát napodován a nikým jiným nedosažen. Oba navíc reprezentují vlastní hudbu na nezávislém labelu.


Pražský Majáles – 1. - 2. května – d’n’b scéna:
London Elektricity Dj Set, Dj Sayko Life Performance, Dj Five

Brněnský Majáles – 8. - 9. května – d’n’b scéna: LTJ Bukem a MC Conrad, DJ Sayko Life Performance, Dj Five

Ostravský Majáles – 10. května – d’n’b scéna: LTJ Bukem a MC Conrad, DJ Sayko Life Performance, Dj Five

www.majales.cz
zavřít